Άνοδος της ανεργίας στη Γερμανία στο 7%

Τα πρώτα «σημάδια» των επιπτώσεων της οικονομικής επιβράδυνσης

Μικρή άνοδο παρουσίασε η ανεργία στη Γερμανία τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2010, αναμοχλεύοντας τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις από την οικονομική επιβράδυνση στην Ευρώπη.

Αν και ο συνολικός αριθμός των ανέργων κυμαίνεται κάτω από το χαρακτηριζόμενο ως «ψυχολογικό επίπεδο» των 3.000.000 ατόμων, η αύξηση προκάλεσε συζητήσεις, καθώς ήταν η πρώτη σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, το ποσοστό των ανέργων έναντι του οικονομικά ενεργού πληθυσμού

αυξήθηκε στο 7% τον Οκτώβριο, έναντι 6,9% τον Σεπτέμβριο.

Ο απόλυτος αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 10.000 άτομα τον Οκτώβριο, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε καταγραφεί μείωση κατά 22.000 άτομα. Συνολικά, ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε στα 2,737 εκατομμύρια τον Οκτώβριο, από 2,796 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο.

Ο επικεφαλής του οργανισμού εύρεσης εργασίας, Φρανκ Γιούργκεν Βάισε, δήλωσε ότι «οι συνθήκες στην αγορά εργασίας έχουν βελτιωθεί σε γενικές γραμμές» και πρόσθεσε ότι η ζήτηση για εργατικό δυναμικό «εξακολουθεί να είναι υψηλή».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα