Υπό ένταση η διαδικασία της υπόθεσης φόνου του Α. Χατζηκωστή

16:23 18/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπό ένταση συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία, για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή.

Η σημερινή διαδικασία άρχισε με την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης Νίκου Τσιελέπα, πρώην συνιδιοκτήτη του μουσικοχορευτικού κέντρου “Καλλιπόλεως 4″.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτου διαλείμματος, ο δικηγόρος του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης, κατηγόρησε την αστυνομία ότι συνέλαβε τον μάρτυρα του και δεν τον

άφησε να έρθει σε επαφή μαζί του.

Κατά τη επανέναρξη της διαδικασίας δημιουργήθηκε ένταση εντός της αιθούσης του δικαστηρίου μεταξύ υπεράσπισης, κατηγορουμένων και κατηγορούσας Αρχής.
Ο κ. Βραχίμης ανέφερε στο δικαστήριο ότι η αστυνομία είπε στο μάρτυρα του ότι δεν μπορούσε να μετακινηθεί και ότι τον κλείδωσε στη βιβλιοθήκη του δικαστηρίου, με οδηγίες της εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής Έλενας Κλεόπα.

Από την πλευρά της η κ. Κλεόπα ανέφερε πως ο μάρτυρας ούτε συνελήφθη, αλλά ούτε περιορίστηκε, προσθέτοντας ότι απλά πήγε σε άλλη αίθουσα, για να μην μιλήσει με κανέναν. “Είχαν όντως πει ο μάρτυρας να μην μιλήσει με κανέναν”, είπε η κατηγορούσα Αρχή.

Κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, ο μάρτυρας είπε πως γνωρίζει τον 1ο κατηγορούμενο Ανδρέα Γρηγορίου, αφού μαζί με τον Κούλλη Κοσιάρη, προσέφεραν υπηρεσίες ασφάλειας στο μουσικοχορευτικό κέντρο, που ήταν συνιδιοκτήτης.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο βρίσκεται στο δικαστήριο, ο κ. Τσιελέπας είπε ότι τυχαία διάβασε δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας, στο οποίο αναγράφονταν λεπτομέρειες για τα ρούχα και τη μεταφορά των ρούχων στην υπόθεση της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή.

Όπως εξήγησε, αποφάσισε να έρθει σε επικοινωνία με τον συνήγορο υπεράσπισης του 4ου κατηγορουμένου διότι, όπως είπε, θυμήθηκε κάποια πράγματα που είχαν σχέση με ρούχα και τα ονόματα Κοσιάρης και Προεστός.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας υπεράσπισης ανέφερε ότι στις 11 Ιανουαρίου του 2010, ανήμερα της δολοφονίας του θύματος, συναντήθηκε έξω από το κέντρο δεξιώσεων “Παβίλιον”, στη Λευκωσία, με τον Κούλλη Κοσιάρη και τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηγεωργίου.

Είπε στο δικαστήριο πως ο λόγος της παρουσίας του εκεί ήταν η συνάντηση που είχε με άλλους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, για συζήτηση διαφόρων προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο κλάδος.

“Εγώ έμπαινα στο κέντρο Παβίλιον και οι Κοσιάρης και Χατζηγεωργίου, έβγαιναν. Ανταλλάξαμε ένα ‘τί κάνεις με τον Κοσιάρη’. Ο Φάνος είπε στον Κοσιάρη έννα φύω, πάω να φέρω τα ρούχα από το αυτοκίνητο», είπε ο μάρτυρας.

Συνέχισε λέγοντας πως ο ίδιος έμεινε στην είσοδο με τον Κοσιάρη και συνέχισαν να μιλούν περί ανέμων και υδάτων. Ωστόσο, ρώτησε τον Κοσιάρη αν ο “παρέας” του πουλάει ρούχα.

Ο Κοσιάρης του απάντησε όχι, εξηγώντας του πως θα έφερνε ρούχα να τα πάει στο χωριό, γιατί το βράδυ θα τον πήγαινε με τον Κώστα προεστό, για κυνήγι λαγών.

Ο δικηγόρος του Ξενοφώντος τον ρώτησε αν γνωρίζει τον Προεστό και ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας ανέφερε πως ο Χατζηγεωργίου έφερε τα ρούχα μέσα σε μαύρο σακούλι των σκουπιδιών και είπε στον Κοσιάρη: “Είναι τα δικά μου και του Κωστή μέσα και πάρε τα στο χωρκόν”.

Ερωτηθείς τι ώρα έγινε αυτή η συνάντηση, ο μάρτυρας υπεράσπισης απάντησε γύρω στο μεσημέρι.

Κατά την αντεξέτασή του από την κατηγορούσα Αρχή ο μάρτυρας υπεράσπισης ρωτήθηκε πότε έμαθε για τη δολοφονία του θύματος, από ποιόν και τι έκανε. Ο κ. Τσιελέπας είπε ότι πληροφορήθηκε για το φόνο από το συνέταιρό του και ότι το βράδυ το είδε και στις ειδήσεις.

Ανέφερε στο δικαστήριο ότι τις επόμενες μέρες που συνελήφθησαν οι Χατζηγεωργίου και Προεστός θυμήθηκε τη συνάντηση στο “Παβίλιον”, πέρασε από τη σκέψη του η μαύρη σακούλα, τα ρούχα και το κυνήγι του λαγού, αλλά δεν θεώρησε σημαντικό να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Πέρασε από τη σκέψη του όμως ότι δεν πήγαν εκείνη τη μέρα για το λαγό.

Σε άλλη ερώτηση της κατηγορούσας Αρχής ποιους είδε στο “Παβίλιον” που πήγε, με ποιους μίλησε και με ποιούς κάθισε, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν θυμάται.
Σε υπόδειξη της κατηγορούσας Αρχής ότι όταν ένας πολίτης διαβάζει δημοσιεύματα και θυμάται κάποια πράγματα, που αφορούν υποθέσεις δικαστηρίου, συνήθως επικοινωνεί με την αστυνομία και όχι με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, ο μάρτυρας απάντησε ότι ρώτησε κάποιον, χωρίς να αναφέρει ποιον, ποιος είναι ο δικηγόρος της υπόθεσης και του τηλεφώνησε, αφού διαπίστωσε ότι ήταν γνωστός του.

Η κ. Κλεόπα υπέβαλε στο μάρτυρα ότι ήρθε στο δικαστήριο για να βοηθήσει τον φίλο του Ροβέρτο Βραχίμη και ότι πήρε χρήματα από αυτόν, για να καταθέσει.
Επίσης, του υπέβαλε ότι την ημέρα του φόνου δεν συναντήθηκε με τους Κοσιάρη και Χατζηγεωργίου.

“Όσα μας είπε είναι ψέματα. Σου λέω ότι ήρθες σήμερα στο δικαστήριο για να βοηθήσεις το φίλο σου τον Βραχίμη και μάλιστα ήρθες γιατί σου έταξε λεφτά”, είπε η κ. Κλεόπα.
Η υποβολή της κατηγορούσας Αρχής προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βραχίμη, ο οποίος έκανε λόγο για επίθεση προς το πρόσωπο του, η οποία συνιστά ποινικό αδίκημα.
Η κ. Κλεόπα επαναδιατύπωσε την υποβολή της, λέγοντας πως ο μάρτυρας ήρθε στο δικαστήριο γιατί πήρε λεφτά.
Ο μάρτυρας απάντησε: “Δεν σας έδωσα το δικαίωμα να πλήττετε το κύρος μου. Ό,τι είπα σήμερα είναι αλήθεια».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, στις 11:00, με νέο μάρτυρα υπεράσπισης του Γρηγόρη Ξενοφώντος.

Ωστόσο, η κατηγορούσα Αρχή έκανε λόγο για εμπαιγμό της διαδικασίας από τον δικηγόρο του Ξενοφώντος, ο οποίος όπως είπε, κρατά την εισαγγελία στο σκοτάδι, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μαρτύρων που προτίθεται να φέρει ακόμα σε αυτή τη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα