Aπόψε ο τελικός της Eurovision. Δείτε τα 4 τραγούδια.

Tα τέσσερα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μάλμε της Σουηδίας (με τη σειρά εμφάνισής τους τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού, όπως προέκυψε από κλήρωση), είναι τα εξής:

«One last kiss». Καλλιτέχνης: Θωμαή Απέργη. Μουσική: Γιώργος Γκέκας. Στίχοι:’Αγης Νικολακόπουλος.

«Χίλιες και μία νύχτες». Καλλιτέχνης: Αγγελική Ηλιάδη. Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος. Στίχοι: Ηλίας Φιλίππου.

«Angel». Καλλιτέχνης: Alex Leon

feat. Giorgina. Μουσική: Alex Leon. Στίχοι: Riskykidd & Alex Leon.

«Alcohol is free». Καλλιτέχνης:Koza Mostra & Αγάθωνας Ιακωβίδης. Μουσική:Ηλίας Κόζας. Στίχοι:Στάθης Παχίδης.

Η πενταμελής επιτροπή για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος η ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος και μέλη: Ανδρέας Πυλαρινός – αρχιμουσικός, Δημήτρης Κοντόπουλος – συνθέτης, Μαρίνα Λαχανά – Διευθύντρια Προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Ρεγγίνα Κουρή – Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων MAD.

Τη καλλιτεχνική επιμέλεια – σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ τη τηλεοπτική σκηνοθεσία ο Θάνος Γκομόζιας.

Τη σημερινή βραδιά θα παρουσιάσουν δύο Έλληνες καλλιτέχνες, η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή και ο ηθοποιός- παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης. Πέρα όμως από τις ζωντανές εμφανίσεις των υποψηφίων καλλιτεχνών, σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, το «Eurosong 2013» υπόσχεται πολλές εκπλήξεις επί σκηνής, καθώς θα φιλοξενήσει έξι νικητές της Εurovision, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα τραγούδια, που νίκησαν στο διαγωνισμό, σε ολοκαίνουργια ντουέτα με τους πιο δημοφιλείς νέους Έλληνες τραγουδιστές.

Η Demy, οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι Μέλισσες και η Ελένη Φουρέιρα θα υποδεχτούν στη σκηνή τον Dima Billan, τη Ruslana, τον Alexander Rybak, τη Marija Serifovic. Σημαντικές στιγμές του Ελληνικού Τελικού θα είναι οι εμφανίσεις Ελληνίδων καλλιτεχνών, που κέρδισαν το διαγωνισμό, της Βίκυς Λέανδρος και της Έλενας Παπαρίζου.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS). Το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον Δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης στις 16 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας. Στις 14 Μαΐου θα γίνει ο Πρώτος Ημιτελικός και στις 18 Μαΐου ο Τελικός.

Ο Ελληνικός Τελικός θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1, δορυφορικά από την ERT world, διαδικτυακά από το WebTV της ΕΡΤ στη διεύθυνση www.ert.gr/webtv και από την ιστοσελίδα του Eurovision TV www.eurovision.tv, από το επίσημο κανάλι του MAD TV στο YouTube www.youtube.com/MADTVGREECE, από το Εurovision Channel EΡΤ powered by MAD στον OTE TV σε μαγνητοσκόπηση, καθώς και στην Κύπρο από το ΡΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα