Εμβολιασμός των παιδιών σας…

15:32 18/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαική Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 2009, με εξαγγελία της (EUR/RC59/R3) προέτρεψε τα μέλη- κράτη της να εξασφαλίσουν ότι τα συστήματα υγείας τους θα συνεχίσουν να διαφυλάττουν και να προάγουν την καθολική πρόσβαση σε αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Το 1990 κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης σε χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη αύξηση νοσηρότητας από λοιμώδη νοσήματα όπως φυματίωση, διφθερίτιδα, λεπτοσπείρωση, πνευμονιόκοκκο και γρίπη.

Γι’ αυτό στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύει

η χώρα μας και δεδομένου ότι σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι ανασφάλιστο, καθώς και της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης κάποιας μερίδας μετακινούμενων πληθυσμών και μεταναστών (λόγω ελλιπούς ενημέρωσης ή μη δυνατότητας πρόσβασης στις κρατικές υπηρεσίες υγείας), είναι απαραίτητη η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την ενίσχυση των προγραμμάτων εμβολιασμού.

Τα συμπεράσματα της “Εθνικής Μελέτης Κατάστασης Εμβολιασμού στην Ελλάδα 2012” που έγινε από τον Τομέα Υγείας του Παιδιού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, περιελάμβαναν τη διαπίστωση:

- του υψηλού επιπέδου εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών στην Ελλάδα ως το 2011, γεγονός που αποτελεί ευνοϊκή…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα