Υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις για επενδύσεις, δηλώνει ο Υπ. Εμπορίου

17:43 1/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις για επενδύσεις στην Κύπρο και έχουν επισπευθεί οι διαδικασίες, αλλά και οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης, χαρακτηρίζοντας σωστό πρώτα να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και ο διάλογος και μετά να γίνονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου και ερωτηθείς για την επένδυση των Κινέζων στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, ”που κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα” – όπως ελέχθη – αλλά

και πώς θα τη διαχειριστεί, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι δεν είναι ο ίδιος που χειρίζεται το θέμα, σημειώνοντας ότι το απόγευμα η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή θα έχει σχετική συνεδρία.

Σε ερώτηση εάν το Υπουργείο Εμπορίου έχει λόγο, ο Υπουργός απάντησε ότι η ΕΕ ζητεί εξηγήσεις γιατί ”ότι κάνουμε πρέπει να συμβατό με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα τα πράγματα πρέπει να τα μελετούμε και θα μελετήσουμε στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή υπό την προεδρία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων που είναι ο αρμόδιος Υπουργός”.

Μιλώντας γενικά ανέφερε ότι στα σκαριά υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις για επενδύσεις στην Κύπρο, προωθούνται συγκεκριμένες επενδύσεις και προς αυτή την κατεύθυνση δραστηριοποιείται εντατικά και ο Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA). Το πιο σωστό, σημείωσε, είναι να ολοκληρώνονται οι διεργασίες και μετά να γίνονται οι ανακοινώσεις. Ανέφερε δε ότι μιλούμε για επενδύσεις στον τουρισμό και αλλού.

Οταν μιλούμε για επενδύσεις, είπε, χρειάζεται διάλογος και προετοιμασία. ”Δυστυχώς στην Κύπρο έχουμε μάθει για πολλά πράγματα να βιαζόμαστε. Είχα τις προηγούμενες εβδομάδες συναντήσεις με μεγάλες εταιρείες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Κύπρο”. Είναι πρόωρο, όταν μιλούμε για επενδύσεις, να βγάζουμε συμπεράσματα πριν ολοκληρωθούν τα πράγματα.

Σε ερώτηση για την Triple Five και σε παρατήρηση ότι το ενδιαφέρον της περιστρέφεται κυρίως γύρω από τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ”όχι μόνο”, σημειώνοντας ότι η εν λόγω εταιρεία συμμετείχε στο β γύρο αδειοδότησης για την κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ο ΚΟΤ έχει μαζί τους επαφές για το ενδιαφέρον τους στον τουριστικό τομέα. Δεν σημαίνει ότι όταν υπάρχει ενδιαφέρον για κάποιο τομέα, θα υλοποιηθούν και όλα, σημείωσε, θεωρώντας ”λανθασμένα τα δημοσιεύματα ότι ήρθαν και έφυγαν”.

Το τελευταίο διάστημα, παρατήρησε, κινούμαστε πάρα πολύ γρήγορα όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων, λέγοντας ότι με δική του πρωτοβουλία έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με τους Υπουργούς Οικονομικών, Συγκοινωνιών και Εσωτερικών και ”είναι στα σκαριά πρόταση μαζί με το CIPA για να ενισχύσουμε τον συντονισμό και να κινούμαστε γρήγορα όσον αφορά τις επενδύσεις. Ηδη υπάρχει αυτή η επαφή και αυτές τις διαδικασίες και σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις και σε ό,τι αφορά την εγγραφή των εταιρειών”.

Αρχισε, συμπλήρωσε ο κ. Συλικιώτης, να λειτουργεί το μηχανογραφικό σύστημα στον Εφορο Εταιρειών ώστε να υπάρχει ταχύτητα στην εγγραφή εταιρειών, αλλά συντονίζονται και γ

Keywords
Τυχαία Θέματα