Η ΠΑΣΥΠΙ απορρίπτει τη μεσολαβητική πρόταση για τις ΚΑ

17:32 1/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας των Πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών (ΠΑΣΥΠΙ) απέρριψε ως ελλιπή και ετεροβαρή τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για τις ΚΑ.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνεδρία του ΔΣ, αναφέρεται ότι θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΑΣΥΠΙ για επικύρωση της απόφασης, ενώ η συντεχνία καλεί εκ νέου τη Διοίκηση των ΚΑ να παραιτηθεί.

ΤΟ ΔΣ της ΠΑΣΥΠΙ σημειώνει ότι η μεσολαβητική πρόταση που υπέβαλε η Υπουργός Εργασίας είναι ”ελλιπής, χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο διάσωσης της εταιρείας, χωρίς

αντισταθμιστικά μέτρα για τους εργαζόμενους και κυρίως χωρίς προοπτικές για το αύριο”.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της ΠΑΣΥΠΙ, η πρόταση επικεντρώνεται μόνο στις αποκοπές μισθών και θέσεων εργασίας και αυτό δείχνει ότι κινείται στην ίδια λανθασμένη λογική με το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης που παρουσίασε η Διοίκηση των Κ.Α. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρόταση είναι ακόμα πιο ετεροβαρής για τα μέλη της ΠΑΣΥΠΙ, σε σχέση με τους άλλους εργαζομένους της εταιρείας.

”Ενόψει των πιο πάνω διαπιστώσεων, το ΔΣ της ΠΑΣΥΠΙ αποφάσισε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση της Υπουργού, ενώ ταυτόχρονα θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της για επικύρωση της σχετικής απόφασης και καθορισμό των περαιτέρω χειρισμών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: ”Παρά την καλή διάθεση και τη δεδηλωμένη θέση της Συντεχνίας ότι και τα μέλη της θα πρέπει να συνεισφέρουν στη διάσωση της εταιρείας, η ΠΑΣΥΠΙ δηλώνει ότι αδυνατεί να αποδεχθεί μια πρόταση χωρίς μέλλον και προοπτική”.

Η Συντεχνία επαναλαμβάνει ότι τα αδιέξοδα που προκαλούνται στις προσπάθειες για αναδιάρθρωση και διάσωση των ΚΑ ”οφείλονται αποκλειστικά στη Διοίκηση των ΚΑ που για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να καταρτίσει ένα συγκροτημένο, βιώσιμο και αναπτυξιακό σχέδιο για την εταιρεία”.

Καλεί τη Διοίκηση της εταιρείας να υποβάλει αμέσως την παραίτηση της και την Κυβέρνηση ”να διορίσει νέο ΔΣ με συγκεκριμένους όρους εντολής προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή, καθώς και εκπόνησης βιώσιμου επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης από εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες του εξωτερικού για εφαρμογή, σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειες για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα