ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΟΨΤΕ ΚΡΑΤΟΣ

17:00 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως μετά τις εκλογές σε μεγάλες περικοπές στον δημόσιο τομέα, επέμεινε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, από το βήμα του του διεθνούς επιχειρηματικού συνεδρίου,«Leadership Against Crisis: Public-Private Cooperation for Growth».  

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «Πρέπει να προχωρήσουμε

αμέσως, μετά τις εκλογές σε επώδυνες περικοπές, τεράστιας έκτασης και βάθους στο δημόσιο τομέα» και υποστήριξε ότι μόνο μέσα από την ήττα της «υπερκρατικής αντίληψης» θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης.

«Για διαφορετικούς λόγους, κυβερνήσεις και αντιπολίτευση απλώς υποδυόταν ότι εφαρμόζονται», είπε για τις μεταρρυθμίσεις και εκτίμησε ότι εκεί οφείλεται ο «οικονομικός παγετώνας». Χαρακτήρισε ανέφικτη την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων υπό τις παρούσες συνθήκες και κατηγόρησε τα κόμματα ότι πολιτεύονται «επί τη βάσει των αποχρώσεων της διαφωνίας τους με το μνημόνιο», με αποτέλεσμα «Η χώρα [να] πορεύεται τυφλά, χωρίς σχέδιο δικό της, χωρίς στόχους, χωρίς ρυθμό».

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος ζήτησε μια «εθνική συμφωνία» για την εφαρμογή συγκεκριμένου οικονομικού προγράμματος με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020. Η Ελλάδα οφείλει να προσπαθήσει να βγει από την κρίση, «όχι υποτακτικά και πειθήνια προς όποια ξένα κέντρα», αλλά, «σοβαρά, για τον εαυτό της, απέναντι στην ιστορία και στις επόμενες γενιές», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα