Βρετανία : Σε επιφυλακή ο στρατός λόγω απεργίας

16:05 28/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Francis Maude, o στρατός της χώρας θα  βρίσκεται σε επιφυλακή, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, που θα  πραγματοποιήσει το βρετανικό δημόσιο, στις 30 Νοεμβρίου.

Κατά κύριο λόγο, ο στρατός αναμένεται να αναλάβει δράση στα λιμάνια και  αεροδρόμια της χώρας, όταν οι αρμόδιοι

υπάλληλοι αποχωρήσουν από τις θέσεις  τους για να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες διαμαρτυρίες και πορείες. Ο  λόγος είναι να ελέγχονται τα διαβατήρια και τα έγγραφα όλων όσων εισέρχονται και  εξέρχονται από τη χώρα.

Η απεργία αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες από άποψη συμμετοχής του κόσμου και γίνεται σαν απάντηση στις περικοπές συντάξεων τις οποίες ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση. Μάλιστα, οι αρμόδιοι υπουργοί οικονομικών και εργασίας δεν κάνουν πίσω, δίνοντας στον κόσμο της χώρας χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους για να αποδεχθούν τους όρους τους.

Από την πλευρά τους, οι Βρετανοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν μοιάζει να πτοούνται και προχωρούν σε ανακοινώσεις βάσει των οποίων οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τα αντιλαϊκά της μέτρα.

Αναφορικά, ο Guardian έγραψε πως, την ημέρα της απεργίας, τα 2/3 των σχολείων της χώρας θα μείνουν κλειστά, 60.000 επεμβάσεις μη έκτακτων περιστατικών θα ματαιωθούν και το ίδιο θα συμβεί και σε εκατοντάδες πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.q

Keywords
Τυχαία Θέματα