Μειωμένος κατά 11,7% ο προϋπολογισμός του 2012

16:05 28/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων για το 2012, που  κατατέθηκε στη Βουλή, ανέρχεται σε 367,3 εκατομμύρια ευρώ έναντι 416,0 εκατ. ευρώ το  2011, δηλαδή ο προϋπολογισμός του 2012

είναι μειωμένος κατά 11,7%, σύμφωνα με  σημείωμα που κατέθεσε ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Ευθύμιος Φλουρέντζου  στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Στο σημείωμα του για τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου, ο κ. Φλουρέντζου αναφέρει  ότι οι τακτικές δαπάνες ανέρχονται σε 266,3 εκ. ευρώ (έναντι 274,6 εκ. ευρώ το 2011 –  μείωση 3%) και οι αναπτυξιακές δαπάνες ανέρχονται σε 97,6 εκ. ευρώ (έναντι 138,1 εκ.  ευρώ το 2011 – μείωση 29,4%).

Σημειώνει ότι το πάγιο ταμείο ανέρχεται στα 3.331.000 ευρώ έναντι 3.327.000 το 2011 (το ποσό αυτό αφορά συνεισφορά σε διεθνείς οργανισμούς).

Αναφορικά με την Ατμοπλοϊκή Σύνδεση ΚύπρουΕλλάδας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ότι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της και πρόσθεσε ότι έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα. «Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους βιωσιμότητας της σύνδεσης και είμαστε σε επαφή με το αρμόδιο ελληνικό Υπουργείο», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι βρίσκεται εν εξέλιξη το θέμα του LEFCO και πρόσθεσε ότι στις 20 Ιανουαρίου τα πάντα τελειώνουν, είτε παραδίνεται ένα λειτουργικό, αξιόπιστο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που θα πληροί τις προδιαγραφές οι οποίες έχουν τεθεί, είτε το θέμα θα λήξη εκεί και θα ρευστοποιηθούν οι εγγυήσεις οι οποίες έχουν δοθεί

Στο σημείωμά του, ο Υπουργός Συγκοινωνιών αναφέρει ότι οι βασικές επιδιώξεις του Υπουργείου για το 2012 παρά τους περιορισμούς που επέβαλε η διεθνής οικονομική κρίση και κατ’ επέκταση η προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών για περιορισμό των προτεινόμενων πιστώσεων, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εδραίωση του νέου συστήματος των δημόσιων συγκοινωνιών, την άνετη, σύντομη και ασφαλή διακίνηση των πολιτών μέσω σύγχρονων έργων υποδομής, την ανάπτυξη των επικοινωνιών και την προώθηση της κοινωνίας της πληροφορίας και των διαστημικών πόρων της Κύπρου, καθώς και την προστασία της υγείας των πολιτών μέσω του αποτελεσματικού ελέγχου της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Υψίστης σημασίας, συνεχίζει, παραμένει η ασφάλεια των πτήσεων στον τομέα των αερομεταφορών και η βελτίωση των επιπέδων εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι το Υπουργείο στοχεύει στην προβολή και διατήρηση της αρχαιολογικής κληρονομιάς της Κύπρου, στη βελτίωση της ποιότητας των ταχυδρομικών υπηρεσιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και παράλληλα υποστηρίζει τη συνεχή ανάπτυξη της Κυπριακής Εμπορικής Ναυτιλίας στους δύσκολους καιρούς του αυξανόμενου διεθνούς ανταγωνισμού με έμφαση στην αναβάθμιση της ναυτιλιακής υποδομής και ενίσχυση της φήμης της κυπριακής σημαίας διεθνώς.

Προσθέτει ότι η ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αποτελεί τεράστια πρόκληση και αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Συγκοινωνιών ως ύψιστη προτεραιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα