ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ: Πόλεμος σε τέσσερις τοίχους από την ΕΘΑΛ

16:05 28/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Παγκύπρια πρεμιέρα την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου της 115ης παραγωγής της ΕΘΑΛ στη διαφοροποιημένη αρχιτεκτονικά Αίθουσα Columbia. Πρώτη για φέτος, της Δεύτερης της Σκηνής, με το έργο Σπιρτόκουτο του Γιάννη Οικονομίδη. Παραστάσεις: Τρίτη και Τετάρτη στις 8.30μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 6.30μ.μ. μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου 2011. Στις 25 Δεκεμβρίου δε θα πραγματοποιηθεί η παράσταση.

Μια Μέρα, εν μέσω καύσωνα, το σπίτι του Δημήτρη- ενός μικρομεσαίου 50αρη οικογενειάρχη- κάπου στον Κορυδαλλό, μετατρέπεται σε πεδίο μάχης!

Όλα τα μέλη της οικογένειάς του ξεσπάνε ο ένας στον άλλο με απίστευτη λεκτική βία και αποκαλύψεις για πάθη, ζήλειες, ανομολόγητες επιθυμίες και διαφωνίες…Μέχρι που μια απρόσμενη εξομολόγηση τινάζει τα πάντα στον αέρα! Το δράμα μιας λαϊκής οικογένειας, που περνάει τη ζωή της ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους, σε έναν απόλυτα μάταιο, αδιάφορο και «γκρίζο» κόσμο, ένα σωστό μακελειό που θα σας καθηλώσει και, ίσως, ενοχλήσει…

Η παράσταση της Δεύτερης Σκηνής της ΕΘΑΛ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Μηνά Τίγκιλη, στην πρωτότυπη εκδοχή του έργου του κύπριου δημιουργού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο μόνιμος συνεργάτης του θεάτρου, Εδουάρδος Γεωργίου και τους φωτισμούς, ένας παλιός γνώριμος-από την Ελλάδα, ο Παναγιώτης Μανούσης.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Λάρκου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Βασιλική Κυπραίου, Στέλιος Ανδρονίκου, Φώτης Γεωργίδης, Αντρια Ζένιου, Μαρία Θεοχαρίδου και συμμετέχει  φιλικά η Ελένη Καλλινίκου.

ΠΡΟΣΟΧΗ, η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί στη παράσταση και ορισμένες σκηνές της ΜΠΟΡΕΙ να ενοχλήσουν.

Το Γενάρη του 2012 η ΕΘΑΛ θα παρουσιάσει στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία, το Σπιρτόκουτο για πέντε βράδια, συγκεκριμένα στις 11, 12, 13 14 και 15 του μήνα.

Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ

Πληροφορίες-κρατήσεις: 25 877 827

Μέγας Θεσμικός Χορηγός: ΘΟΚ

Κύριοι Χορηγοί: Δήμος Λεμεσού, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού

Μέγας Χορηγός 2011/2012: CYTA

Χορηγοί Επικοινωνίας: CAPITAL TV & CAPITAL 96.1fm, onlycy.com, εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

Με τη συνεργασία: Στέγη Σύγχορνου Χορού Λεμεσού, Η Φωνή της Λεμεσού

Keywords
Τυχαία Θέματα