Καρογιάν – Μαυρογιάννης συζήτησαν για την Κυπριακή Προεδρία

16:05 28/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ενημέρωσης σχετικά με τις προετοιμασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, έτυχε σήμερα από τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, σε συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΚΟ.

Αφού χαρακτήρισε τη συζήτηση ενδιαφέρουσα και ουσιαστική, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση,

ότι ενημερώθηκε από τον κ. Μαυρογιάννη για τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό αλλά και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται ώστε η Κυπριακή Προεδρία να είναι επιτυχής.

Κάτι τέτοιο, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, «θα είναι επιβεβαιωτικό της αρχής ότι και μικρά κράτη μπορούν να έχουν επιτυχημένες Προεδρίες στην ΕΕ, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη καμπή για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, πολιτικό και οικονομικό, που αυτή την περίοδο ταλανίζεται».

«Η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο της, διαμεσολαβητικό αλλά και ουσιαστικό, για την προώθηση εκείνων των πολιτικών της ΕΕ που είναι απαραίτητες για να μπορέσει να δώσει την πολιτική διάσταση, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον» πρόσθεσε.

Το ΔΗΚΟ διαβεβαίωσε, δια του Προέδρου του, τον Υφυπουργό Προεδρίας ότι θα συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στις ευρύτερες προσπάθειες, ώστε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι επιτυχής, να υπερπηδηθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα, γραφειοκρατικής υφής και μη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έγκαιρη ολοκλήρωση των προετοιμασιών και την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα