Το ΤΕΠΑΚ επισκέφθηκε σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης

16:15 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι η Παιδεία δεν μπορεί να θυσιαστεί λόγω της οικονομικής κρίσης, έστειλε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο συνάντησής του με τις Πρυτανικές Αρχές και το Συμβούλιο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, διαβεβαιώνοντας ότι, σε περίπτωση εκλογής του, θα προωθήσει τη δημιουργία Υφυπουργείου για την έρευνα,

την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, τα σημερινά οικονομικά δεδομένα επιτάσσουν όπως δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη, για την οποία βασικό συστατικό και προαπαιτούμενο είναι η έρευνα, που μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως το ΤΕΠΑΚ.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του από το γεγονός ότι “αναπτύσσεται ένα Ανώτατο Ίδρυμα που έχει τις δυνατότητες να προσφέρει ακόμη πολύ περισσότερα”, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως “έχουμε μέσα από το διάλογο εξεύρει και άλλους τρόπους που θα μπορούσαν να χρηματοδοτούνται προγράμματα έρευνας και θέλω να ευχαριστήσω γιατί πραγματικά αυτός ο διάλογος που έγινε και που θα γίνεται μελλοντικά, αν ο λαός με τιμήσει με την ψήφο του θα είναι το κύριο συστατικό μιας νέας πολιτικής κουλτούρας”.

“Αν αξιοποιήσουμε τους πανεπιστημιακούς, τους ακαδημαϊκούς, τους τεχνοκράτες, μπορεί περισσότερα να μάθεις και ακόμα περισσότερα να πράξης ως πολιτεία”, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος σχολιάζοντας αναφορά του στη συζήτηση για δημιουργία Υφυπουργείου για την έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη, απάντησε πως αυτό, όπως και άλλα 5-6 Υφυπουργεία, θα διευκολύνουν την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργία του κράτους, επαναλαμβάνοντας τη θέση πως «δεν θα κοστίσουν στο κράτος ούτε ένα σεντ, αλλά απλά θα γίνει αποκέντρωση υπηρεσιών και αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση”.

Από την πλευρά της, η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού, δήλωσε πως ο μεγαλύτερος προβληματισμός και ανησυχία για το Πανεπιστήμιο είναι η οικονομική κρίση και έστειλε το μήνυμα πως θα είναι τραγικό εάν επηρεαστούν τα κυπριακά πανεπιστήμια.

Ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε πως “πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα Πανεπιστήμια είναι οι κινητήριες δυνάμεις για την ανάπτυξη, μέσω της έρευνας, της καινοτομίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας”, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι “δυστυχώς τα μηνύματα που παίρνουμε για το κομμάτι που μας αφορά, στον προϋπολογισμό του 2013, δεν είναι θετικά”.

Η κ. Κεραυνού δήλωσε, επίσης, ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει ζητήσει και θα του αποσταλούν γραπτώς οι θέσεις και απόψεις των Πρυτανικών Αρχών και του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, γύρω από διάφορα θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα