Η Λάρνακα φιλοξενεί την έκθεση European Space

14:16 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα θα φιλοξενηθεί από τις 12 έως τις 18 Νοεμβρίου η έκθεση European Space Expo που παρουσιάζει τα οφέλη των εφαρμογών των διαστημικών προγραμμάτων στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο, συνεχίζοντας την μεγάλη επιτυχία στην Κοπεγχάγη, την Τουλούζη, το Ελσίνκι, τις Βρυξέλλες

και τη Βιέννη, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Κύπρο και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια πληθώρα πρωτοποριακών διαστημικών εφαρμογών και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από ειδικούς.

Η έκθεση διοργανώνεται παράλληλα με το 2ο Συνέδριο Διαστήματος FP7 (FP7 Space Conference) στις 15 και 16 Νοεμβρίου στη Λάρνακα.

Τα επόμενα δύο χρόνια η έκθεση θα περιοδεύσει σε 20 με 30 πόλεις της Ευρώπης. Ο επόμενος σταθμός μετά τη Λάρνακα είναι το Λονδίνο, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο αρμόδιος για τη Βιομηχανία Επίτροπος Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι η έκθεση αυτή προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία στους Ευρωπαίους πολίτες να συνειδητοποιήσουν το εύρος των εφαρμογών που είναι διαθέσιμες χάρη στα ευρωπαϊκά συστήματα δορυφορικής πλοήγησης και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα γεωσκόπησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι περισσότερες από 30.000 εφαρμογές βασίζονται στις τεχνολογίες του διαστήματος συνεισφέροντας, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση των μεταφορών, στην αύξηση της αποδοτικότητας της γεωργίας και της αλιείας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας.

Στις 14 Νοεμβρίου θα παρατεθεί δεξίωση στον χώρο της Έκθεσης, παρουσία του Αντιπροέδρου Ταγιάνι, του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Ευθυμίου Φλουρέντζου και του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα