Ανοίγει το Αρχείο Τασούλας Χατζητοφή για κυπριακές αρχαιότητες

15:54 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανοίγει το Αρχείο Τασούλας Χατζητοφή και βγαίνουν στο φως πολύτιμα ντοκουμέντα και η ιστορική συνέχεια της διεκδίκησης των κλεμμένων από τους Τούρκους πολιτιστικών θησαυρών μας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σημαντικότατα ντοκουμέντα, στοιχεία και πληροφορίες βγαίνουν στο φως, τα οποία αφορούν την παράνομη διακίνηση έργων πολιτιστικής κληρονομιάς από την κατεχόμενη Κύπρο,

καθώς και τις ενέργειες που έγιναν για επαναπατρισμό πολλών από αυτά», τα οποία αποτελούν το αρχείο της  Τασούλας Χατζητοφή που έχει παραχωρηθεί στο Ίδρυμα Walk of Truth με έδρα τη Χάγη.

Η Τασούλα Χατζητοφή ήταν πρώην πρόξενος της Κύπρου στη Χάγη (1987-1999) και τέως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου για την Πολιτιστική Κληρονομιά (1995- 2006 ).

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «ψηφιοποιημένο πια, το αρχείο ‘Τασούλας Χατζητοφή’  είναι προσβάσιμο για μελέτη και έρευνα σε όλα τα επίπεδα (νομικό, ανθρωπολογικό, εγκληματολογικό) που αφορούν την παράνομη διακίνηση έργων τέχνης, καθώς παρουσιάζει με ιστορική συνέχεια το έργο διεκδίκησης των κλεμμένων θησαυρών μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα