ΓΔ ΚΕΒΕ: Να διαχωριστεί το χρέος των τραπεζών από το δημόσιο

15:15 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη όπως το χρέος για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα διαχωριστεί από το δημόσιο χρέος, επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΒΕ Παναγιώτης Λοϊζίδης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ύστερα από συνάντηση που είχε στο ΥΠΟΙΚ, ο κ. Λοϊζίδης χαρακτήρισε την κατάσταση σχετικά με την οικονομία ως πολύ σοβαρή, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να χειριστούμε

το θέμα και να προχωρήσουμε στην υπογραφή μνημονίου».

Ο κ. Λοϊζίδης επεσήμανε ωστόσο ότι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα πρέπει να διασφαλιστεί είναι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού τομέα.
Αναφέρθηκε ειδικότερα στο θέμα των κατασχέσεων και εκποιήσεων περιουσιών που έχουν δοθεί ως εγγυήσεις σε μη εξπυρετούμενα δάνεια σε περίοδο 18 μηνών, όπως ζητά η Τρόικα, αλλά και στο ποια δάνεια θα θεωρούνται εξυπηρετούμενα και ποια όχι.

«Θα πρέπει η βοήθεια που θα δοθεί στον τραπεζικό τομέα να θεωρηθεί χρέος των τραπεζών και όχι του δημόσιου τομέα, διότι θα επιβαρυνθεί ολόκληρος ο κυπριακός λαός αυτό το ποσό, το οποίο δεν είναι σωστό», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα