Συμφώνησαν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στην ενίσχυση του ESM

14:52 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν σήμερα στην Κοπεγχάγη την ενίσχυση στα 800 δισεκατομμύρια ευρώ των πόρων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κατά της κρίσης χρέους, ανακοίνωσε η Αυστριακή Υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί ”σε 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια”, διευκρίνισε η Αυστριακή υπουργός στους δημοσιογράφους.

Το ποσόν προκύπτει από την πρόσθεση των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ του
μελλοντικού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) και των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ του προσωρινού Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), με την πρόσθεση των διμερών δανείων προς την Ελλάδα και των πόρων που αποδεσμεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη στήριξη χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, δήλωσε η Μαρία Φέκτερ.

Το συνολικό πακέτο περιλαμβάνει μεγάλο μέρος των πόρων που έχουν ήδη δαπανηθεί ή για τους οποίους έχουν δοθεί δεσμεύσεις.

Το ποσόν των 800 δισεκατομμυρίων ευρώ αναφέρθηκε χθες το βράδυ από τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα συνυπάρχουν μέχρι τα μέσα 2013, διευκρίνισε η Μαρία Φέκτερ και πρόσθεσε ότι δύο δόσεις θα καταβληθούν στον ESM αυτό το έτος και άλλες δύο δόσεις το επόμενο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα