Συνάντηση ΔΗΣΥ – Οικολόγων με φόντο τις προεδρικές

14:02 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Συμπτώσεις θέσεων σε σημαντικό αριθμό θεμάτων διαπιστώνει ότι υπάρχουν μεταξύ ΔΗΣΥ και Κινήματος Οικολόγων ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε μετά από συνάντηση με επίκεντρο τις προσεχείς προεδρικές εκλογές με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων με επικεφαλής την ΓΓ του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, που έγινε στα

γραφεία του Κινήματος Οικολόγων στη Λευκωσία, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του «γιατί πραγματικά υπήρξε μια παραγωγική, δημιουργική συζήτηση με την Γενική Γραμματέα και τα μέλη της ηγεσίας του κινήματος της οικολογίας».

Σεβόμαστε, είπε «απόλυτα τις αποφάσεις και τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν στη διερεύνηση των πιθανοτήτων συγκρότησης τουλάχιστον προγραμματικών θέσεων κοινών και αυτό είναι που επιδιώκουμε και εμείς τόσο με το Κίνημα όσο και με τις υπόλοιπες των πολιτικών δυνάμεων της ευρύτερης αντιπολίτευσης».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουν μια ευτυχή κατάληξη οι προσπάθειες που καταβάλλονται έτσι ώστε ακόμα και εάν δεν υπάρχει στήριξη ενός συγκεκριμένου υποψηφίου και επειδή ο ίδιος είμαι υποψήφιος, δεν θα με ενοχλήσει ποτέ αυτό» πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό που θα με ενοχλήσει είναι αν υπάρχει σύμπτωση θέσεων και διαπράξουμε το σφάλμα να μην υιοθετηθούν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι υγιείς προϋποθέσεις εκλογικών συνεργασιών που θα έχουν και διάρκεια και δεν θα είναι απλά συνεργασίες συναλλαγών και σκοπιμοτήτων».

Ευχαρίστησε τέλος ην κ. Παναγιώτου και το Κίνημα «γιατί πραγματικά μπήκαμε σε ένα διάλογο και διαπιστώνουμε να υπάρχουν σε σημαντικό αριθμό θεμάτων, αν όχι δεν θέλω να προκαταλάβω το σύνολο, συμπτώσεις θέσεων».

«Είμαστε έτοιμοι και για διάλογο έτσι ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα που όπως είπα είναι περίγραμμα προτάσεων» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Σε ερώτηση αν θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση μεταξύ των δύο κομμάτων ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «αυτή την ώρα όχι. Μπήκαμε σε ένα διάλογο. Οταν και εφόσον θα είναι έτοιμο το Κίνημα να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις ή παρεμβάσεις τότε δεν αποκλείεται η οποιαδήποτε άλλη συνάντηση».

Στις δηλώσεις της η κ. Παναγιώτου είπε ότι «έχουμε ακούσει με πολύ μεγάλη προσοχή τα όσα ο κ. Αναστασιάδης μας έχει καταθέσει όσο αφορά ένα περίγραμμα θέσεων και για το Κυπριακό αλλά και για την εσωτερική διακυβέρνηση αλλά και για άλλα θέματα».

«Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων, πρέπει να τονίσω ότι δεν έχουμε προαποκλείσει κανένα πολιτικό χώρο ούτε έχουμε προκαταλήψεις για κανένα πολιτικό χώρο» είπε και πρόσθεσε ότι «αντίθετα είμαστε ανοικτοί στο διάλογο γιατί μόνο έτσι επαναδομείται το καλό του τόπου».

Ανέφερε ακόμα ότι «έχουμε μια απόφαση στην κεντρική μας επιτροπή να εξαντλήσουμε ή καλύτερα να δοκιμάσουμε τις πιθανότητες συγκρότησης μιας συνεργασίας των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και της οικολογίας».

«Βέβαια για να γίνει αυτό προϋποθέτει την ίδια βούληση να την έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα του ίδιου χώρου», ανέφερε.

Επίσ

Keywords
Τυχαία Θέματα