Επικρίσεις ΑΚΕΛ κατά ΔΗΣΥ και Ν. Παπαδόπουλου για τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ

14:23 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ονειδος για την πολιτική ζωή του τόπου συνιστούν τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Όπως είπε, η «αιφνιδιαστική απόπειρα από πλευράς ΔΗΣΥ και άλλων να τεθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση στο γύψο συνιστά ένα ακόμη πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και των θεσμών στο

τόπο μας».

Δεν φτάνει, είπε, «που ο ΔΗΣΥ και ο κ. Ν. Παπαδόπουλος τυγχάνουν σταθερά προνομιακής μεταχείρισης  από το ΡΙΚ, με περισσή αλαζονεία και θράσος υλοποιούν τις δημόσιες απειλές τους κατά του Ιδρύματος και επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση και το προσωπικό του ΡΙΚ κάτω από τον αντιδημοκρατικό εκβιασμό είτε της προσαρμογής στις πολιτικές ορέξεις τους είτε του κλεισίματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Το θράσος τους όμως, είπε, επεκτείνεται και στις προκλητικές αναφορές τους για δήθεν κακοδιαχείριση από πλευράς Συμβουλίου του Ιδρύματος με την πρόταξη σήμερα, για πρώτη φορά, της απαίτησης για παραίτηση του Συμβουλίου.

«Πρόκειται πραγματικά για απύθμενο θράσος. Αυτοί που ενέχονται για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και σε ό,τι αφορά το ΡΙΚ αλλά και για το όργιο ρουσφετιού και αναξιοκρατίας επί των ημερών που κυβερνούσαν με διαχρονικό αποκλεισμό της Αριστεράς από το Ίδρυμα, ζητούν σήμερα και τα ρέστα», είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Η αλήθεια όμως, με τεκμήρια και όχι ανυπόστατες – γενικόλογες αναφορές, τους διαψεύδει πανηγυρικά, είπε. «Επιτέλους το ΡΙΚ, όπως διαφάνηκε ξεκάθαρα και κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής έχει εισέλθει σε μια θετική πορεία εξορθολογισμού και εξυγίανσης των οικονομικών του αλλά και ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης των προγραμμάτων του προς τους πολίτες».

Η μείωση της κρατικής χορηγίας σε δύο χρόνια από 43 σε 32 εκ ευρώ, η διαμόρφωση για πρώτη φορά πενταετούς στρατηγικού σχεδίου το οποίο παρουσιάστηκε ενώπιον του Προέδρου της Βουλής και των κομμάτων και για το οποίο εκφράστηκαν θετικά καθώς και η ετοιμασία για πρώτη φορά κώδικα διακυβέρνησης για να διακρίνονται οι ρόλοι των αξιωματούχων του ιδρύματος, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτή μας τη θέση, ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης.

«Αναφορικά δε με τις καταγγελίες για δήθεν ρουσφέτι από τους επιστήμονες του είδους, ένα έχουμε να πούμε: όχι καταγγελίες αλλά ούτε και ψίθυροι δεν ακούστηκαν στο Ιδρυμα για αναξιοκρατικές προσλήψεις και προαγωγές από καμιά απολύτως συντεχνία στο ΡΙΚ, ανεξαρτήτως του που αυτή πρόσκειται», πρόσθεσε.

Η σοβαρότητα του θέματος αναδεικνύει ακόμη πιο έντονα το θεσμικό ζήτημα της οικονομικής αυτοτέλειας του ΡΙΚ ώστε να μην υπάρχει σε κανένα η δυνατότητα χειραγώγησης και αντιδημοκρατικών εκβιασμών απέναντι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση του τόπου, όπως αυτό συμβαίνει σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες, κατέληξε ο κ. Λουκαϊδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα