Πρωτοβουλία ΔΗΚΟ για ελεύθερη πρόσβαση σε Σαλαμίνα και Σόλους

13:43 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρωτοβουλία για ελεύθερη πρόσβαση στη Σαλαμίνα και στους Σόλους προτίθεται να αναλάβει το ΔΗΚΟ.

Οπως δήλωσε σήμερα στα γραφεία του κόμματος η Επίτροπος Πολιτισμού του ΔΗΚΟ Ελενα Παπαδοπούλου, το ΔΗΚΟ προγραμματίζει την ανάληψη πρωτοβουλίας με σκοπό τη διασφάλιση ελεύθερης πρόσβασης και χρήσης των αρχαίων

θεάτρων της Σαλαμίνας και των Σόλων που αποτελούν, όπως είπε, μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και εμβληματικούς χώρους παιδείας.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε πως αυτή η προσπάθεια θα ενταχθεί στο πλαίσιο συνεργασίας και επαφών με χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και Πρεσβείες, καθώς και διαβημάτων προς την Unesco και φορείς που έχουν καταφανή επίδραση στις διαδικασίες πολιτικής κυρίως εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε και στη λεηλασία των 570 εκκλησιαστικών μνημείων, την έλλειψη σεβασμού των Τούρκων εισβολέων προς τους χριστιανικούς χώρους λατρείας και την παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών, υποδεικνύοντας πως πρόκειται για φαινόμενα που απαιτούν μια κοινή και συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης τους την οποία και θα στηρίξει η Επιτροπή Πολιτισμού του ΔΗΚΟ

Δήλωσε τέλος πως στο πλαίσιο προώθησης και ενίσχυσης των πολιτιστικών θεσμών η Επιτροπή Πολιτισμού προγραμματίζει μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις που τίθενται στην υπηρεσία αυτών των ιδανικών και ενθαρρύνουν δραστηριότητες στον τομέα του πολιτισμού, που προάγουν την αισθητική και την παιδεία, αλλά και την ενεργή και ουσιαστική παρουσία του ΔΗΚΟ στο χώρο. Οπως πρόσθεσε, μια εξ αυτών των εκδηλώσεων θα ενταχθεί στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και φιλανθρωπίας, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν, όπως και το προηγούμενο έτος, για την κάλυψη αναγκών των συνανθρώπων μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα