Ποσοστό επιτυχίας 94% από το κέντρο SOLVIT της Κύπρου

16:55 23/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κέντρο SOLVIT Κύπρου, που αποτελεί μέλος του ομώνυμου on-line δικτύου επίλυσης διαφορών που προκύπτουν από πολίτη ή επιχείρηση ενός κράτους μέλους της ΕΕ με άλλο κράτος μέλος, κατάφερε από της λειτουργίας του το 2004 να επιδείξει γρήγορους ρυθμούς διεκπεραίωσης των υποθέσεων που υποβάλλονται και το υψηλό ποσοστό του 94% επιτυχίας στην επίλυσή τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα από το SOLVIT τα κράτη μέλη της ΕΕ συνεργάζονται στενά για

την επίλυση τυχόν προβλημάτων που ανακύπτουν από την κακή εφαρμογή της νομοθεσίας της εσωτερικής αγοράς από τις δημόσιες αρχές.

Σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, στη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, υπάρχει ένα Κέντρο SOLVIT, αναφέρεται στην ανακοίνωση με ταυτόχρονη διευκρίνιση ότι τα Κέντρα SOLVIT είναι μέρος της εθνικής διοίκησης και έχουν ως αποστολή να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα δέκα εβδομάδων.

Οι υπηρεσίες SOLVIT παρέχονται δωρεάν. Τα Κέντρα SOLVIT συνεργάζονται μεταξύ τους και με την Ομάδα SOLVIT της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιτυγχάνοντας την εξωδικαστική επίλυση του 89% περίπου των προβλημάτων που καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του Δικτύου.

Στην Κύπρο το κέντρο, που άρχισε να λειτουργεί από την 1η Μαΐου 2004, φιλοξενείται από την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο SOLVIT υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΕ www.ec.europa.eu/solvit. Οι πολίτες ή οι επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο SOLVIT Κύπρου στα τηλέφωνα 22867305, 22867346 και 22867282 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση solvit@mcit.gov.cy ή μέσω απλού ταχυδρομείου στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα