Απεργιακός πυρετός και αύριο στη χώρα

Επίσης όπως είχε γίνει γνωστό η ΑΔΕΔΥ βρισκόταν σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για την μετατροπή της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 το πρωί.

Ωστόσο η ΓΣΕΕ διευκρινίζει ότι στην εκτελεστική επιτροπή της,

που συνεδρίασε σήμερα, δεν ετέθη από καμία παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη, καθώς η συνομοσπονδία αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών – μελών της για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Όμως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει αντιφασιστικό συλλαλητήριο για την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από αύριο και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στο μέτωπο της Παιδείας, διήμερη απεργιακή κινητοποίηση για την Δευτέρα και Τρίτη έχουν προκηρύξει οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Επίσης οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία, αύριο και μεθαύριο, της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενώ συνεχίζεται και αύριο η πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Tαλαιπωρία περιμένει αύριο και μεθαύριο το κοινό που έχει συναλλαγές με την εφορία, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ -ΔΟΥ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 24/9 και μεθαύριο Τετάρτη 25/9 οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Οι πλοηγοί ζητούν από το υπουργείο Ναυτιλίας να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της υπηρεσίας με μόνιμους πλοηγούς μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας –και όχι με εκτάκτους, κάτι που, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, αντίκειται στον νόμο και απαξιώνει την υπηρεσία. Τονίζουν επίσης ότι η Πλοηγική Υπηρεσία έχει ρητά εξαιρεθεί από όλες τις μνημονιακές απαγορεύσεις περί κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων και την αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων ένα προς πέντε, ενώ κάνουν λόγο για ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα των πλοηγών το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων και Ναυαγοσωστικών αποφάσισε ομόφωνα, να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 24/9 και την Τετάρτη 25/9 από τις 6.00 έως τις 10.00.

Τρίωρη στάση εργασίας αύριο και μεθαύριο στα Μέσα Ενημέρωσης

Τρίωρη στάση εργασίας για αύριο Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει για αύριο και μεθαύριο (Τρίτη 24/9 και Τετάρτη 25/9) η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, εξαιρούνται οι συνάδελφοι και τα ΜΜΕ που, με αποκλειστικά απεργιακά δελτία, θα καλύπτουν και θα μεταδίδουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις από τους χώρους όπου θα πραγματοποιούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα