Γ. Λιλλήκας: Δεν πρέπει να αναμένουμε μεγάλες αλλαγές όσον αφορά στην πολιτική της Γερμανίας

16:26 23/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν πρέπει να αναμένουμε μεγάλες αλλαγές όσον αφορά την πολιτική της Γερμανίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των γερμανικών βουλευτικών εκλογών και τη νίκη της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η Γερμανία έχει τα δικά της εθνικά οικονομικά συμφέροντα και αυτά θα εξυπηρετήσει.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιός θα είναι ο συνασπισμός που θα συστήσει η κ. Μέρκελ

στη νέα της Κυβέρνηση, εάν θα είναι με τους σοσιαλδημοκράτες ή με άλλες πολιτικές δυνάμεις».

«Αυτό έχει μια σημασία γιατί ως γνωστό υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στην πολιτική των Χριστιανοδημοκρατικών με τους Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία», είπε και πρόσθεσε: «Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία και εστιάζουν περισσότερο την προσοχή τους στον τομέα της ανάπτυξης και στα μέτρα ανάπτυξης. Η κ. Μέρκελ και το κόμμα της εστίασε όλη της την πολιτική -την οποία και επέβαλε στην ΕΕ- στη φιλοσοφία της λιτότητας που μας οδηγεί σε βαθύτερη οικονομική ύφεση, ιδιαίτερα τις χώρες του Νότου».

Άρα, συνέχισε, « έχει σημασία να αναμένουμε τί είδους κυβέρνηση θα σχηματίσει η Μέρκελ και με ποίους θα συνεργαστεί. Όμως δεν αναμένω θαύματα και ούτε και θέλω να καλλιεργώ ψεύτικες προσδοκίες και φρούδες ελπίδες ανάμεσα στους πολίτες».

«Η Γερμανία έχει τα δικά της εθνικά οικονομικά συμφέροντα και αυτά θα εξυπηρετήσει. Σε εμάς εναπόκειται να εξυπηρετήσουμε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα