Πρώτος σε παγκόσμιο διαγωνισμό μπαρίστων νεαρός Κύπριος

15:51 23/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρωτιά σε παγκόσμιο διαγωνισμό μπαρίστων, που διεξήχθη στις 11 Σεπτεμβρίου στην Μπολόνια Ιταλίας, έφερε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην εταιρία Cyprus Airports (F&B) Ltd, ο νεαρός Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της εταιρείας Cyprus Airports (F&B) Ltd αναφέρεται ότι «το Caffe Ritazza, διεθνή αλυσίδα καφετεριών της SSP The Food Travel

Experts, διοργάνωσε και φέτος τον διαγωνισμό “World Barista Championship”, όπου οι 10 καλύτεροι μπαρίστες της αλυσίδας διαγωνίστηκαν και βραβεύτηκαν στην ικανότητα ετοιμασίας εσπρέσο και καπουτσίνο βάση διεθνών προτύπων, τη δημιουργία καλύτερης πρωτότυπης συνταγής καφέ και το καλύτερο Latte art (Καλλιτεχνικό σχέδιο στο αφρόγαλο).

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο Χριστόδουλος μας έκανε περήφανους νικώντας στο διαγωνισμό “Latte Art”. Έδειξε τις ικανότητες του με μια συμμετρική, καθαρότατη ροζέτα, που του έδωσε τη θέση στον τελικό. Στη συνέχεια δημιουργώντας έναν ινδιάνο σε ένα φλιτζάνι καφέ κέρδισε το πρώτο βραβείο και τα συγχαρητήρια από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους για τη δημιουργικότητά του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Caffe Ritazza του Αεροδρομίου Λάρνακας «πήρε το πρώτο βραβείο τέσσερις συνεχόμενες φορές στον εξωτερικό έλεγχο προτύπων και ποιότητας, ανάμεσα σε 148 Caffe Ritazza σε ολόκληρο τον κόσμο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Cyprus Airports (F&B) Ltd, διαχειρίστρια των Caffe Ritazza Κύπρου, ιδρύθηκε το 2007, είναι μια κοινοπραξία ανάμεσα στη Cyprus Trading Corporation Plc, την Αer Rianta International (Middle – East) και την SSP Louis Airport Restaurants Ltd, η οποία είναι η διαχειρίστρια εταιρία των επισιτιστικών υπηρεσιών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου».

Keywords
Τυχαία Θέματα