Πολεοδομικά κίνητρα και επίσπευση αδειών συζήτησαν ΥΠΕΣ-ΕΤΕΚ

17:26 23/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα πολεοδομικά κίνητρα που έχουν εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση, η φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας και οι ενέργειες για επίσπευση της διεκπεραίωσης των διαδικασιών έκδοσης άδειας οικοδομής και πολεοδομικής άδειας, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος με αντιπροσωπεία του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ETEK).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, στο Υπουργείο Εσωτερικών, επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ ΕΤΕΚ και Υπουργείου

Εσωτερικών, ενώ εκφράστηκε η διάθεση για συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας τους προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Προστίθεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών αντάλλαξε απόψεις με το ΕΤΕΚ για την απλοποίηση των διαδικασιών, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο κ. Χάσικος αναφέρθηκε επίσης και στη διαδικασία αυτοελέγχου από την πλευρά των μελετητών, επισημαίνοντας στους παρευρισκομένους την επεξεργασία εκ μέρους του Υπουργείου συγκεκριμένου νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο θα θεσμοθετείται η ευθύνη εκ μέρους των ιδιωτών μελετητών.

Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία αγαστής συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ούτως ώστε να επιτευχθεί η άμεση αντιμετώπιση στρεβλώσεων που υπάρχουν σήμερα και εμποδίζουν την αναζωογόνηση της ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα