ΟΛΜΕ: Σχετικά με τις αιτήσεις παραίτησης για συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών

Ανακοινώσεις

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

e-mail: [email protected] Αθήνα, 22-05-13

ΠΡΟΣ:

- τον Πρόεδρο και τα μέλη του

ΚΥΣΔΕ

- τη Δ/ντρια Προσωπικού ΠΕ και ΔΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

- Δ/ντρια Τμήματος Β΄ Δ/νσης Προσωπικού ΔΕ

Κύριοι, Κυρίες,

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητά να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις παραίτησης για συνταξιοδότηση

των πέντε (5) συναδέλφων του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, οι οποίοι διώκονται ποινικά μετά από μήνυση του πρώην Διευθυντή του σχολείου τους.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ έχουν πάρει αλλεπάλληλες αποφάσεις τις οποίες εκτιμούν ότι οι συνάδελφοι λειτούργησαν με βάση το παιδαγωγικό τους καθήκον και για ανθρωπιστικούς λόγους δικαιολόγησαν απουσίες μαθητών τους με σοβαρά προβλήματα υγείας. Το ίδιο αναγνώρισε και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και για το λόγο αυτό προχώρησε, ήδη, σε νομοθετική ρύθμιση που δικαιώνει, έστω και εκ των υστέρων, τη στάση των συναδέλφων.

Από τον Ιούνη του 2008 έχουν ήδη παρέλθει 5 χρόνια. Οι συνάδελφοι έχουν ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, η οποία έχει προσδιοριστεί για να εκδικαστεί 3 φορές και έχει αναβληθεί χωρίς δική τους ευθύνη.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί ότι η σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σας δίνει την ευχέρεια να κρίνετε με βάση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ποινικής δίωξης αλλά και το γεγονός ότι έχει παρέλθει προ πολλού ο εύλογος χρόνος που προβλέπεται για να κλείσει μια οποιαδήποτε ποινική υπόθεση.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι έχουν απαλλαγεί ομόφωνα από το ΠΥΣΔΕ Πέλλας (αριθμ. 32/29-8-2012) για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος κατά συναυτουργία.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκτιμά ότι λόγοι ισότιμης αντιμετώπισης των συναδέλφων επιβάλλουν αυτό που σωστά αποφασίσατε για τον συνάδελφο Πατσαβούδη Σταύρο να ισχύσει και για τους πέντε (5) συναδέλφους των οποίων εκκρεμούν οι αιτήσεις παραίτησης.

Tags: ΟΛΜΕ αίτηση παραίτησης2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
Keywords
Τυχαία Θέματα