Περδίκης: Προσοχή στις ισορροπίες σε ενεργειακά θέματα

15:51 8/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρετίζει την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, που “θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις τρεις χώρες”, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να διασφαλίσει την ισορροπία στις σχέσεις της Κύπρου

με νέους και παραδοσιακούς φίλους, προς όφελος των συμφερόντων του κυπριακού λαού.

Όπως είπε, “αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανακοίνωση ότι επιτέλους η χώρας μας δίνει έμφαση και προτεραιότητα σε έργα τα οποία προ πολλού είχαμε υποστηρίξει ως Οικολόγοι, όπως για παράδειγμα την ηλεκτρική διηπειρωτική διασύνδεση και την χρήση του ανακυκλωμένου νερού”.

“Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που πυκνώνουν οι πιέσεις για στροφή του Ισραήλ στο σχέδιο αγωγού μέσω Τουρκίας, η ενίσχυση των δεσμών, της επικοινωνίας και της συνεργασίας με την γειτονική χώρα αποτελεί ύψιστη πολιτική ανάγκη. Η τριμερής συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ μπορεί να δώσει επίσης απάντηση στο θέμα της ασφαλείας στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη”, είπε.

Ο κ. Περδίκης επεσήμανε, ωστόσο, ότι, “παρά το γεγονός ότι οι εξελίξεις αυτές είναι ιδιαίτερα θετικές, λαμβάνοντας υπόψη ότι γίνονται με τις ευλογίες των ΗΠΑ, δεν μπορούμε να μην υποδείξουμε στην Κυβέρνηση ότι πρέπει να υπάρξει ισορροπημένη προσέγγιση των ενεργειακών θεμάτων από πολιτική άποψη”.

“Τα συμφέροντα ισχυρών και παραδοσιακών φίλων της Κύπρου, όπως της Γαλλίας και της Ρωσίας, δεν πρέπει να παραγκωνιστούν. Οι νέοι φίλοι δεν πρέπει να εξοστρακίσουν τους παλιούς. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να διασφαλίσει την ισορροπία στις σχέσεις της Κύπρου με νέους και παραδοσιακούς φίλους, προς όφελος των συμφερόντων του κυπριακού λαού”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα