ΟΟΣΑ: Οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες έχουν επιβραδυνθεί, εξαίρεση η Βρετανία

15:57 9/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Οι περισσότερες από τις μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες έχουν επιβραδυνθεί, με τη Βρετανία να είναι η μόνη χώρα που δείχνει δειλά σημάδια ανάκαμψης, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι οι κορυφαίοι σύνθετοι οικονομικοί δείκτες εξακολουθούν να καταδεικνύουν “μια χαλάρωση της οικονομικής δραστηριότητας στις περισσότερες μεγάλες οικονομίες του ΟΟΣΑ και επιβράδυνση
στις περισσότερες μεγάλες οικονομίες, εκτός ΟΟΣΑ”.

Οι επιμέρους δείκτες για την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες “παρουσιάζουν σημάδια” επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης, αναφέρει στην τελευταία έκθεση του ο Οργανισμός με έδρα το Παρίσι, στον οποίο περιλαμβάνονται οι πιο ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο.

Τα σημάδια από την Ευρωζώνη, Γερμανία και Γαλλία, “εξακολουθούν να καταδεικνύουν αδύναμη ανάπτυξη”, εκτός από την Ιταλία, η οποία δείχνει “πιο έντονα σημάδια επιβράδυνσης”.

Τα στοιχεία, ωστόσο, για τη Βρετανία, παρουσιάζουν “δειλά σημάδια ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας”, καθιστώντας τη μόνη χώρα που καταδεικνύει βελτίωση.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο Καναδάς παρουσιάζει μια “συνεχιζόμενη υποτονική ανάπτυξη”.

Στις αναδυόμενες αγορές της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας, οι δείκτες “εξακολουθούν να δείχνουν μια επιβράδυνση”, ενώ στη Βραζιλία οι δείκτες παρουσιάζουν “μια πιο μέτρια ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, σε σύγκριση με την εκτίμηση του προηγούμενου μήνα”, προσθέτει ο ΟΟΣΑ.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα