Για μυστικό πρωτόκολλο Συρίας – ΡΚΚ γράφει η τουρκική Σαμπάχ

15:47 9/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Μυστικό πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν το ΡΚΚ και η Συρία εναντίον της Τουρκίας στις αρχές του έτους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ.

Όπως αναφέρεται, το πρωτόκολλο υπογράφθηκε μεταξύ Νοεμβρίου 2011 και Φεβρουαρίου 2012 και σύμφωνα με αυτό η Δαμασκός χρησιμοποιεί το ΡΚΚ κατά της Τουρκίας και άλλων χωρών. Στο ΡΚΚ έχει δοθεί από την Δαμασκό το καθεστώς Ειδικών Δυνάμεων, ενώ στον

αρχηγό του ΡΚΚ στην Συρία Fehman Huseyin έχει δοθεί ο βαθμός Αρχηγού Στρατιάς και έχουν εξασφαλιστεί οι επαφές του ιδίου και των βοηθών του με Σύρους Στρατηγούς για να συντονιστεί η δράση του ΡΚΚ με τους φιλοκυβερνητικούς παραστρατιωτικούς Shabina.

Επίσης η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η Δαμασκός έχει εξασφαλίσει την μισθοδοσία των μελών του ΡΚΚ καθώς και τη δημιουργία ειδικών στρατοπέδων εκπαίδευσης για τα οποία έχει εγγυηθεί την ασφάλειά τους. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο η Συρία θα βοηθήσει το ΡΚΚ να καταστεί ο εκπρόσωπος των Κούρδων της βόρειας Συρίας, ενώ το ΡΚΚ έχει συμφωνήσει να υποστηρίξει τον στρατό της Συρίας αν η χώρα δεχθεί επίθεση από άλλες χώρες.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα