ΕΚΤ: Μειώθηκε η αξία του ευρώ

15:02 9/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Η αξία του ευρώ έχει υποχωρήσει έναντι των περισσότερων βασικών νομισμάτων κατά τους τελευταίους μήνες καθώς αυξήθηκε η μεταβλητότητα στις αγορές συναλλάγματος, λόγω της κρίσης χρέους, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
“Από το τέλος Απριλίου μέχρι τις αρχές Αυγούστου 2012, η σταθμισμένη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ μειώθηκε συνολικά, εν μέσω της νέας αύξησης της αστάθειας”, σημειώνει η ΕΚΤ στο μηνιαίο
δελτίο της.
“Την 1η Αυγούστου, η ονομαστική σταθμισμένη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, όπως μετριέται έναντι των νομισμάτων των 20 σημαντικότερων εμπορικών εταίρων της Ευρωζώνης, διαμορφώθηκε 4,4% κάτω από το επίπεδο που βρισκόταν στα τέλη Απριλίου 2012 και 8,2% κάτω από το μέσο όρο του 2011″, αναφέρει η ΕΚΤ.
Μεταξύ 30 Απριλίου και 1ην Αυγούστου, το ευρώ έχασε 6,9% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου, 9,1% έναντι του γιεν Ιαπωνίας και 3,1% έναντι της στερλίνας, σύμφωνα με την ΕΚΤ.
Κατά την ίδια περίοδο, το ευρώ υποχώρησε 2,2% έναντι του ουγγρικού φιορίνι και 1,6% έναντι του πολωνικού ζλότι.

Αντίθετα, αυξήθηκε 4,2% έναντι του ρουμανικού λέι και 2,0% έναντι της τσεχικής κορώνας, ανέφερε στην έκθεση της η ΕΚΤ.

“Η αστάθεια της αγοράς αυξήθηκε όλο τον Μάιο από τα σχετικά χαμηλά επίπεδα που έφθασε στο τέλος Απριλίου, αλλά μειώθηκε κατά τον μήνα Ιούνιο και έχει σταθεροποιηθεί γύρω από ιστορικούς μέσους όρους από τον Ιούλιο”, προσθέτει η ΕΚΤ.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα