Η Τουρκία περιόρισε τις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους υπηκόους

15:41 9/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Με τίτλο «Δεν θα διατίθενται ακίνητα για τους Ρώσους στην Μαύρη Θάλασσα» η εφημερίδα Χαμπερτούρκ γράφει ότι ο Υπουργός Χωροταξίας της Τουρκίας είπε ότι δεν θα πωλούνται ακίνητα στους Ρώσους στην Μαύρη Θάλασσα και στους Έλληνες στην περιοχή του Αιγαίου.

Καταργήθηκε, προστίθεται, η «αμοιβαιότητα» στον τομέα της πώλησης κατοικιών στους ξένους και ξεκίνησε να ισχύει η αρχή «περιορισμός ανάλογα με τα συμφέροντα».

Ο  Υπουργός Χωροταξίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ σημείωσε ότι «δεν θα γίνονται πωλήσεις κατοικιών στους Ρώσους στην Μαύρη Θάλασσα και στους Έλληνες στην περιοχή του Αιγαίου. Υπό απαγόρευση

είναι επίσης χώρες όπως η Συρία, η Αρμενία, η Βόρεια Κορέα και η Κούβα. Στους δε Ισραηλινούς υπάρχει όρος για μια μόνο κατοικία».

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Σαμπάχ γράφει σήμερα ότι μέχρι στιγμής οι μειονότητες στην Τουρκία δεν έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιστροφή περιουσιών τους που είχαν κατασχεθεί στο παρελθόν από το κράτος.
Σημειώνεται ότι ενώ την 27η Αυγούστου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την επιστροφή των περιουσιών, μόνο 42 από τις 165 μειονοτικές ομάδες στην Τουρκία έχουν υποβάλλει μέχρι στιγμής την σχετική αίτηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων ανέμενε περίπου 500 αιτήσεις για επιστροφή περιουσιών, ενώ μέχρι στιγμής έχει λάβει μόνο 218 αιτήσεις και έχουν ληφθεί αποφάσεις μόνο για 69 αιτήσεις.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα