Οικολόγοι: Ώρα για την «Αστυνομία των ζώων»

09:17 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο βουλευτής των Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης μαζί με αντιπροσωπεία εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων και την Επαρχιακή Γραμματέα Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, κ. Φρόσω Αποστολίδου, συναντήθηκε χτες με τον Αρχηγό Αστυνομίας, κ. Μιχάλη Παπαγεωργίου, με θέμα την προώθηση της ιδέας για δημιουργία «αστυνομίας των ζώων» μετά από την πρόσφατη ψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της πρότασης νόμου των Οικολόγων για τον διορισμό ειδικών αστυνομικών για εφαρμογή των «περί σκύλων νόμου» και «περί της

ευημερίας των ζώων νόμου».

Ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε τους Οικολόγους και τις φιλοζωικές οργανώσεις ότι η Αστυνομία δεν έχει καμιά ένσταση στην ιδέα δημιουργίας ειδικού σώματος για την εφαρμογή των νομοθεσιών για τα ζώα. Ήδη έχουν οριστεί ανά επαρχία υπεύθυνοι αξιωματικοί για την επίβλεψη της διαδικασίας διερεύνησης των καταγγελιών κακοποίησης ζώων. Όσον αφορά το διορισμό ειδικών αστυνομικών, αυτός μπορεί να προχωρήσει μόνο με πολιτική απόφαση σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρετίζει τη θετική προσέγγιση του Αρχηγού της Αστυνομίας, κ. Παπαγεωργίου έναντι στα αιτήματα των φιλοζωικών οργανώσεων και καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου πρόταση για πρόσληψη ειδικών αστυνομικών για την «αστυνομία των ζώων».

Keywords
Τυχαία Θέματα