Κοινή πρόταση απόφασης για ΓΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Κοινή πρόταση απόφασης για ΓΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τα νέα μέτρα των 13,5 δις (που είνα γνωστά σαν 3ο μνημόνιο), είναι η ανατροφοδότηση του φαύλου κύκλου μέτρα-δάνεια/δόσεις-νέα αδιέξοδα-μεγαλύτερη ύφεση-νέα

μέτρα. Ένας φαύλος κύκλος ταξικά προσδιορισμένος, που οικοδομεί πραγματικά μια αγνώριστη Ελλάδα. Μια Ελλάδα εργασιακή έρημο, κοινωνικά και παραγωγικά κατεστραμμένη, «Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη» όπως απαίτησε ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων. Η μεταμόρφωση της Ελλάδας σε παράδεισο για το κεφάλαιο και πρότυπο προς εξαγωγή για την διέξοδο από την κρίση προς όφελος του, με την συντριπτική ήττα των εργαζομένων. Μία νέα Ελλάδα, οδηγό για μια νέα Ευρώπη που θα συναγωνίζεται το κοινωνικό και εργασιακό μοντέλο της Κίνας, της Ινδίας κοκ. Τα μέτρα δεν είναι ούτε για δημοσιονομική εξυγίανση, ούτε για την αποπληρωμή του χρέους, αφού όλοι γνωρίζουν οτι δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Τα μνημόνια δημιουργούν το νέο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο, το γκρέμισμα των κατακτήσεων του 20ου αιώνα.

Στο νέο πακέτο μέτρων επιβεβαιώνεται ότι κανείς δεν θα τη γλιτώσει. Δημόσιοι υπάλληλοι, εργάτες, ελεύθεροι επαγγελματίες. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς:

Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου

μισθού,  η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία.

οι απολύσεις και η εφεδρεία, ανεξάρτητα  από  τη μορφή που θα έχουν, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης», θα οδηγήσουν στην περαιτέρω  φτωχοποίηση τους εκπαιδευτικούς. Οι νέοι εκπαιδευτικοί  ειδικότερα,  με τα 600 ευρώ μισθό και την υποχρεωτική παραμονή για χρόνια μακριά από την κατοικία τους, οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση.  οι δραματικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και οι νέες  σαρωτικές συγχωνεύσεις σχολείων, το 10% των σχολικών μονάδων. Ήδη πολλά σχολεία δεν έχουν χρήματα ούτε για φωτοτυπίες ενώ ερωτηματικό αποτελεί πως θα βγάλουμε τον φετινό χειμώνα και αν θα βρεθούν λεφτά για πετρέλαιο και για θέρμανση.

Για τους εκπαιδευτικούς πρέπει να γίνει σαφές ότι η αξιολόγηση που προωθείται, δείχνει την μοναδική αξιολόγηση που μπορεί να γίνει στο παρόν κοινωνικό πλαίσιο. Μία αξιολόγηση φίλτρο για να επιλεχθούν αυτοί που θα απολυθούν και φίλτρο μισθολογικής καθήλωσης (μόνο το 12% έτσι κι αλλιώς θα φτάνει στον Α’ βαθμό!!!). Και το σύστημα με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και με την επερχόμενη αύξηση ωραρίου γνωρίζει καλά πως θα εμφανίσει «υπεραριθμίες». Για τους εκπαιδευτικούς είναι ζωτικό να μην πάμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την μάχη ο καθένας μόνος του και με τις ατομικές του δεξιότητες ή προσόντα, αλλά να γίνουμε όλοι μια γροθιά! Ή όλοι ή κανένας!

Μετά τις μνημονιακές κυβερνήσεις του ΓΑΠ και την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του τραπεζίτ

Keywords
Τυχαία Θέματα