Διεξάγεται σήμερα η άσκηση Έρευνας και Διάσωσης «ΗΡΑΚΛΗΣ 2012»

08:47 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διεξάγεται σήμερα στη θαλάσσια περιοχή Λάρνακας (Μακένζι) η άσκηση Έρευνας και Διάσωσης «ΗΡΑΚΛΗΣ 2012».

Την άσκηση διοργανώνουν το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την Hermes Airports – Διαχειριστή των Διεθνών Αερολιμένων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η άσκηση, η οποία εμπίπτει στις κατευθυντήριες οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στην εξακρίβωση του βαθμού ετοιμότητας όλων

των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης πλησίον του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας, στη θάλασσα και στις αλυκές.

Στην άσκηση συμμετέχουν συνολικά 19 υπηρεσίες με χερσαία, θαλάσσια και εναέρια μέσα επιχειρήσεων, μονάδες δράσης και ομάδες εθελοντών.

Με βάση το σενάριο της άσκησης, επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο μεταφέρει 110 άτομα, υποχρεώνεται λόγω μηχανικού προβλήματος να επιχειρήσει αναγκαστική προσθαλάσσωση σε απόσταση 500 μέτρων από το διάδρομο προσγείωσης του Αεροδρομίου Λάρνακας. Αμέσως τίθεται σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο «Νέαρχος» για την εκτέλεση επιχείρησης μαζικής διάσωσης.

Την έναρξη της άσκησης θα κηρύξει ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης ενώ μετά το πέρας της άσκησης ο Υπουργός θα προβεί σε δηλώσεις γύρω στις 11.15.

Keywords
Τυχαία Θέματα