Ακρόαση στο Ανώτατο στο Λονδίνο για την υπόθεση Α. Ναδίρ

07:58 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Χαμίτ Κανκούτ Μπαγκάνα υποστήριξε, στο Ανώτερο δικαστήριο του Λονδίνου, ότι έδωσε 4 εκ. στερλίνες στον Ασίλ Ναδίρ για να ζήσει πλουσιοπάροχα σε πολυτελές διαμέρισμα στην περιοχή Μεϊφέαρ του Λονδίνου μετά την επιστροφή του στη Βρετανία για δίκη για την κλοπή εκατομμυρίων από την εταιρεία του Πόλυ Πεκ αλλά και για την καταβολή νομικών εξόδων.

Ο Ναδίρ, 71 ετών, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10

ετών τον περασμένο Αύγουστο για την κλοπή 28.8 εκ. στερλινών από την Πόλυ Πεκ και το Ανώτερο δικαστήριο συνέχισε χθες την ακρόασή του για να αποφανθεί εάν οι διαχειριστές της εταιρείας μπορούν να αξιώσουν αποζημιώσεις από τον πρώην πρόεδρο της Πόλυ Πεκ.

Ο Ναδίρ ισχυρίζεται ότι τώρα δεν διαθέτει οποιαδήποτε κεφάλαια παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο κατέβαλε 500 χιλιάδες στερλίνες για το πολυτελές διαμέρισμα που ενοικίαζε και είχε αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο αξίας 34 χιλιάδων στερλινών.

Ο Μπαγκάνα, ιδιοκτήτης αεροπορικής εταιρείας, ισχυρίστηκε επίσης στην κατάθεσή του ότι δεν έδωσε τα χρήματα στον Ναδίρ επειδή σχεδίαζαν μαζί την κατασκευή νέου αεροδρομίου στα κατεχόμενα.

Η Κατηγορούσα Αρχή χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Ναδίρ ότι στηριζόταν οικονομικά στη γενναιοδωρία της οικογένειας και φίλων του ως προσπάθεια υποτίμησης της κοινής νοημοσύνης.

Στο δικαστήριο κατέθεσε χθες μέσω video-link και η αδελφή του Ναδίρ Μπίλγκε, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο αδελφός της δεν εργάστηκε στα κατεχόμενα όπου είχε διαφύγει μετά την κατάρρευση της Πόλυ Πεκ.

Η ακρόαση θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα