Οι Φιλελεύθεροι θα ηγηθούν Κυβέρνησης συνασπισμού στο Λουξεμβούργο

20:00 29/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος του Λουξεμβούργου και Δήμαρχος της Πόλης του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, αφού, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Παρασκευή, το κόμμα του κατέληξε σε συμφωνία για το σχηματισμό Κυβέρνησης συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους.

Η συμφωνία αυτή θα του επιτρέψει να αναλάβει τα ηνία της Κυβέρνησης του Μεγάλου Δουκάτου, μετά από 19 έτη κυριαρχίας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

“Μετά

από 175 ώρες διαπραγμάτευσης, επετεύχθη συμφωνία για το συνασπισμό”, δήλωσε ο κ. Μπετέλ, 40 ετών, πριν ζητήσει ακρόαση από τον επικεφαλής του κράτους του Λουξεμβούργου, τον Μεγάλο Δούκα Ερρίκο.

Ο κ. Μπετέλ, ο οποίος θα ορκισθεί την 4η Δεκεμβρίου 2013, ορίζεται επικεφαλής ενός συνασπισμού μεταξύ του Κόμματος των Φιλελευθέρων, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων.

Τα ονόματα των Υπουργών και το πλήρες πρόγραμμα της νέας Κυβέρνησης θα δημοσιοποιηθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, μετά την έγκριση της προγραμματικής συμφωνίας από τις ηγεσίες των τριών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα