Συμπλεγματοποίηση προτείνει σε γειτονικές κοινότητες ο Δήμος Πέγειας

18:51 29/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ανοικτή πρόσκληση για συνεργασία υπέβαλε ο Δήμος Πέγειας προς όλες τις άλλες τοπικές αρχές που βρίσκονται στη δυτική περιφέρεια της Πάφου απ’ τα όρια του Δήμου Πάφου μέχρι και τη Χερσόνησο του Ακάμα . Ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης είπε ότι η πρόσκληση απευθύνεται στις κοινότητες Έμπας, Χλώρακας, Κισσόνεργας, Λέμπας , Τάλας Κοίλης και τις κοινότητες της περιφέρειας Λαόνας.

Ο κ. Ακουρσιώτης, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στους

οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και αφού λήφθηκαν υπόψη οι -λόγω γειτνίασης – διαχρονικά στενές παραδοσιακές, τοπικές ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των κοινοτήτων μας, περιοχών – κοινοτήτων δυτικά της Πάφου, το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη του συνεδρία αποφάσισε να επικοινωνήσει με τα κοινοτικά συμβούλια των εν λόγω περιοχών για προβληματισμό, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Δήλωσε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα χαθεί η οντότητα και η ανεξαρτησία της κάθε κοινότητας, που θα μετάσχει σ’ ένα πιθανό νέο σχήμα ή μία συνεργασία συμπλεγματοποίησης με το Δήμο Πέγειας. Ήδη ο Δήμος, όπως εξήγησε, συνεργάζεται αρμονικά με τη γειτονική κοινότητα της Ακουρσού.

Έχοντας είπε, πάντοτε σαν γνώμονα τη μεγιστοποίηση του δημοσίου οφέλους και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη γενικότερα, «απευθύνω έκκληση προς τα κοινοτικά συμβούλια, όπως εγκύψουν στο θέμα με ιδιαίτερη προσοχή», καθώς φαίνεται πως εάν ληφθούν υπόψη οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο συναντίληψης και οι δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν γενικότερα, η αναδιάρθρωση στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αναπόφευκτη.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Πέγειας οργανώνει σήμερα στο Παλιομονάστηρο σεμινάριο με θέμα «Οφέλη της συμπλεγματοποίησης» με ομιλητή τον Γραμματέα της Ένωσης Δήμων Κιλκίς και Διευθυντή Επικοινωνίας του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Νίκο Παρδάλη.

Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι, είπε ο κ. Ακουρσιώτης, εκτός από τη συνεργασία των τοπικών αρχών σε διάφορα ζητήματα, από τα θέματα της ανάπτυξης μέχρι την συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα