Πρόληψη και αποτροπή ρατσιστικών και βίαιων συμπεριφορών ζητεί το ΑΚΕΛ

20:00 29/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ αναμένει από την Κυβέρνηση να ενεργήσει αποφασιστικά και με συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα πρόληψης και αποτροπής ρατσιστικών και βίαιων συμπεριφορών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ, με αφορμή την προβολή ταινίας που δείχνει τον ξυλοδαρμό από αστυνομικό ενός ανθρώπου, αναγνωρισμένου ως πολιτικού πρόσφυγα, εκφράζει “μεγάλη ανησυχία και αποτροπιασμό”.

“Από τις εικόνες που παρακολουθήσαμε”, δηλώνει το ΑΚΕΛ,

“φαίνεται ότι αυτό το περιστατικό είναι χαρακτηριστικό κατάχρησης εξουσίας με ρατσιστική στοχοποίηση, από μέλος της αστυνομικής δύναμης της Κύπρου, στην `προσπάθειά του να ασκήσει έλεγχο, βάσει των αρμοδιοτήτων του”.

“Τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους αστυνομικών οργάνων, εφ` όσον τεκμηριωθούν από την έρευνα που διατάχθηκε”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “σε καμμίαν περίπτωση δεν δικαιολογούνται” και, “εφ` όσον αποδειχθούν ευθύνες, θα πρέπει να αποδοθούν”, δηλώνει το ΑΚΕΛ.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το ΑΚΕΛ “καταδικάζει για ακόμη μια φορά τα φαινόμενα βίας και ρατσισμού από όπου και αν προέρχονται και ιδιαίτερα από διοικητικά όργανα, των οποίων σκοπός και αποστολή είναι να εφαρμόζουν το νόμο και την τάξη, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα