Το όχι των Βουλευτών στον Άδωνι

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη ενημέρωση στελεχών της Ν.Δ. για την πολιτική Υγείας από τον αρμόδιο υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση αυτή θα αφορούσε τις αλλαγές που προωθούνται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δηλαδή το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Όπως μας έλεγε κορυφαίο κομματικό στέλεχος, αιτία που ακυρώθηκε η συνάντηση

ήταν η δυσφορία που επικρατεί μεταξύ πολλών στελεχών του κυβερνητικού σχήματος για τις επιλογές, το ύφος, το πολιτικό ήθος και τις πολιτικές του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη!

Πολλοί ήταν εκείνοι που χρησιμοποίησαν τις αποκαλύψεις της NEWSBOMB με τα έγγραφα αποφάσεων που έχει λάβει ο υπουργός για υπηρεσιακά ζητήματα.

Κάποιοι άλλοι βουλευτές της ΝΔ, ειδικά από την Ήπειρο και τα νησιά, δεν έχουν κρύψει τις επιφυλάξεις τους για την τροπολογία του κ. Γεωργιάδη, παίρνοντας υπόψη και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν για το μέλλον της πρόσβασής τους σε αναγκαία φάρμακα. Λένε ότι αναγκάστηκαν να ψηφίσουν με τη λογική της κομματικής πειθαρχίας.

Εικόνες με άδεια ράφια φαρμακείων, ηλικιωμένους, γονείς και ασθενείς σοβαρών παθήσεων σε κυνήγι εντοπισμού του κατάλληλου σκευάσματος, από το ένα φαρμακείο στο άλλο και τη μία γειτονιά στην άλλη, δεν φαντάζουν πλέον μακρινές.

Η νέα τιμολόγηση στα φάρμακα θα προκαλέσει τέτοια φαινόμενα αφού θα καταβαραθρωθεί η κρατική φαρμακευτική δαπάνη.

Πάντως, λίγο αργότερα, ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε τη λύση συμβάσεων 1.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Η δυσαρέσκεια, όμως, μέσα στη γαλάζια παράταξη στο πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη, έχει να κάνει και με μία ακόμα παράμετρο: ο υπουργός Υγείας με την αδιάλλακτη στάση που κρατά απέναντι στους γιατρούς, έχει βάλει απέναντι τις διοικήσεις ιατρικών συλλόγων, που παραδοσιακά ήταν προσκείμενες στη ΝΔ.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Δαγρές: Τα φαρμακεία στο επίκεντρο του σχεδιασμού της ΠΦΥ

Έπεσε σε κώμα λόγω παρενεργειών φθηνού γενόσημου

«Κατέβασαν» τα νυστέρια οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου

Ξεκινούν οι 1000 πρώτες απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ο Σόρος-μέτοχος της TEVA- πίσω από την τροπολογία για τα φάρμακα;

Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ βήμα προς βήμα για τη διάλυση της δημόσιας υγείας

«Κανείς δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε»

Ο Άδωνις «σκοτώνει» την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Keywords
Τυχαία Θέματα