Ο Υπ. Εμπορίου ενημέρωσε για τις επαφές του στις Βρυξέλλες

16:23 1/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά στην προετοιμασία της Κυπριακής Προεδρίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης κατά την ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της τριήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες στις 29, 30 και 31 Μαΐου.

Συγκεκριμένα,

ο Υπουργός προέβη σε έναν απολογισμό των επαφών και της συμμετοχής του τόσο στα Συμβούλια Υπουργών Ανταγωνιστικότητας και Εξωτερικών Υποθέσεων σε σχηματισμό Υπουργών Εμπορίου όσο και στο συνέδριο «Mission Growth: Europe at the Lead of the New Industrial Revolution».

Αναφερόμενος αρχικά στις χωριστές συναντήσεις που είχε με τέσσερις Επιτρόπους, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι συναντήθηκε με τον Επίτροπο Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών John Dalli, τον Επίτροπο Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Antonio Tajani, τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών Michel Barnier και τον Επίτροπο Εμπορίου Karel De Gucht.

Ο Υπουργός Εμπορίου σημείωσε ότι είχε επίσης επαφές με Προέδρους Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Βιομηχανίας, Ερευνας και Ενέργειας (ITRE) Amalia Sartori, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) Brian Simpson, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων (JURI) Klaus-Heiner Lehne και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (INTA) Vital Moreira.

Κλείνοντας την αναφορά του στις συναντήσεις του, ο κ. Συλικιώτης επισήμανε ότι συναντήθηκε, επίσης, με τον Υπουργό Εργασιακών Σχέσεων και Καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου. Norman Lamb, τον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης της Σουηδίας Stefan Attefall, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας (Eurochambres) κ. Alessandro Barberis και, τέλος, με τον Πορτογάλο Ευρωβουλευτή Antοnio Fernando Correia De Campos, εισηγητή της πρότασης Κανονισμού για τις κατευθυντήριες γραμμές για τις διευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές. Πρόκειται, εξήγησε, για ένα πολύ σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη για τα θέματα ενέργειας, το οποίο και αφορά άμεσα την Κύπρο.

Οσον αφορά στη συμμετοχή του στο συνέδριο «Mission Growth: Europe at the Lead of the New Industrial Revolution», που διοργάνωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Tajani, ο Υπουργός Εμπορίου σημείωσε ότι έλαβε μέρος ως εισηγητής, ενώ συμμετείχε και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που συντόνιζε ο Αμερικάνος Καθηγητής και αρχιτέκτονας του σχεδίου της Τρίτης Βιομηχανικής Επανάστασης κ. Jeremy Rifkin.

«Κύριο χαρακτηριστικό και σε αυτή τη συζήτηση και στα Συμβούλια Υπουργών Ανταγωνιστικότητας και Εξωτερικών Υποθέσεων σε σχηματισμό Υπουργών Εμπορίου που συμμετείχα, είναι η ανάπτυξη», τόνισε, επισημαίνοντας ότι στην εισήγησή του στο Συνέδριο επικεντρώθηκε στα θέματα της ενεργειακής πολιτικής, την προσπάθεια της Κύπρου να διαφοροποιήσει το ενεργειακό της μίγμα, να αξιοποιήσει το φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές και να δώσει έτσι ώθηση στην ανάπτυξη.

Α

Keywords
Τυχαία Θέματα