Διευκρινήσεις για διαφωνία με νομοθεσία ΦΠΑ από ΟΕΒ

15:43 1/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την θέση ότι η πρόσφατη νομοθεσία που ψηφίστηκε σχετικά με την πληρωμή ΦΠΑ από κατασκευαστές και μεταγενέστερη επιστροφή του από το κράτος απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εκφράζει η ΟΕΒ με ανακοίνωσή της.

Αφού διευκρινίζεται ότι η ΟΕΒ και οι Επαγγελματικοί Σύνδεσμοι και

οι Βιομηχανίες του κατασκευαστικού τομέα δεν διαφωνούν με την πρόσφατη κατάργηση του 5% ΦΠΑ για πρώτη κατοικία αναφέρεται ότι «με τον τροποποιητικό νόμο που διαφωνεί η ΟΕΒ και τα μέλη της θα παίρνει το κράτος χρήματα από τους κατασκευαστές και θα τους τα επιστρέφει σε μεταγενέστερο χρόνο».

Αυτός ο χρόνος μπορεί να είναι μεταξύ 3 μηνών ως και ενός χρόνου, προστίθεται.

Εκφράζεται η άποψη ότι «αυτό πλήττει τις επιχειρήσεις δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας γεγονός που απειλεί τη βιωσιμότητα τους και την απασχόληση προσωπικού».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι «από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή του νέου νόμου κάποιοι επιχειρηματίες αποτάθηκαν σε εταιρείες προμηθευτών στο εξωτερικό προς τους οποίους δεν καταβάλλουν ΦΠΑ με αποτέλεσμα κυπριακές επιχειρήσεις – προμηθευτές (βιομηχανίες και εισαγωγείς), να οδηγούνται σε μαρασμό».

«Η ΟΕΒ, το ΚΕΒΕ και όλοι οι επηρεαζόμενοι απηύθυναν έκκληση στην κυβέρνηση και τη Βουλή για τροποποίηση του νόμου με στόχο να αποφευχθεί το κλείσιμο επιχειρήσεων και απόλυση του προσωπικού τους», αναφέρεται τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα