Εγκαίνια του Γ’ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αραδίππου

15:53 1/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μέλημα της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της παιδείας με την εφαρμογή μιας στοχευμένης και σαφώς σχεδιασμένης μεταρρύθμισης, διακήρυξε το μεσημέρι στην Αραδίππου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, τελώντας τα εγκαίνια του Γ’ Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αραδίππου.

«Το Γ’ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αραδίππου», συνέχισε, «αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του έργο εκπαιδευτικής υποδομής, ένα πραγματικό κόσμημα με όλες τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που η αξιοποίησή τους αναβαθμίζει στο μεγαλύτεροι δυνατό βαθμό την παρεχόμενη εκπαίδευση και αγωγή

των παιδιών».

« Η συνεχής βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων μας με την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, την αντισεισμική αναβάθμιση των υφισταμένων και τις επεκτάσεις που γίνονται» ανέφερε ο κ. Δημοσθένους, «αποτελεί τη βασική παράμετρο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης την οποία σταδιακά υλοποιούμε».

«Οπως σαφώς έχουμε καθορίσει», τόνισε, «στοχεύουμε σ’ ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο, όπου όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες μάθησης μέσα σε σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα σχολικά κτίρια. Η μεθοδική εφαρμογή της πολιτικής αυτής καταδεικνύει το αδιάπτωτο ενδιαφέρον, την έγνοια και την φροντίδα της κυπριακής πολιτεία για μια ποιοτική και αποτελεσματική παιδεία».

«Εχουμε την πολιτική βούληση και τη διάθεση», διακήρυξε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού», να προχωρήσουμε στην υλοποίηση όλων των εξαγγελιών μας για την παιδεία, γιατί οφείλουμε στα παιδιά και στους νέους μας μια σύγχρονη και αναβαθμισμένη και ποιοτική εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο ίσαμε το πανεπιστήμιο».

Αναφερόμενος στο νηπιαγωγείο ο κ. Δημοσθένους είπε πως «πρόκειται για ένα καινούριο εκπαιδευτικό συγκρότημα σύγχρονων προδιαγραφών, σημειώνοντας ότι είναι «ένας άνετος και λειτουργικός χώρος, μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον όπου παιδιά και προσωπικό θα απολαμβάνουν καθημερινά την παραμονή τους σ’ αυτό».

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης μετέφερε τις ευχαριστίες των δημοτών προς την Πολιτεία και τον Υπουργό Παιδείας για την οικονομική τους στήριξη ώστε να καταστεί πραγματικότητα η λειτουργία του σύγχρονου νηπιαγωγείου και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Αραδίππου θεωρώντας την παιδεία και τον πολιτισμό ως την καλύτερη επένδυση για το μέλλον θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε παρόμοια προσπάθεια.

Τα κατασκευαστικά έργα, έναντι κρατικής δαπάνης 250.000 ευρώ, άρχισαν το Μάρτιο του 2011 και αποπερατώθηκαν τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Το νηπιαγωγείο βρίσκεται σε χώρο 1336 τετρ. μέτρων, καταλαμβάνει έκταση 418 τετρ. μέτρων και είναι χωροθετημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιούνται στον μέγιστο βαθμό οι ανάγκες των παιδιών και να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

Αποκαλυπτήρια πλάκας
——-
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού τέλεσε τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας προς τιμή του αποβιώσαντος Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη στην αμφιθεατρική αίθουσα του Λυκείου Αραδί

Keywords
Τυχαία Θέματα