Για πολιτική αυτοϋπόσκαψη της κυβέρνησης κάνουν λόγοι οι Οικολόγοι

16:13 1/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για ”άδειασμα” του ΥΠΟΙΚ και το Διοικητή της ΚΤ από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού έκανε λόγο το κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με την Εκπρόσωπο Τύπου, Ελενα Χρυσοστόμου να εκφράζει έκπληξη και να διερωτάται εάν οι κυβερνώντες έχουν τη σοβαρότητα να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα.

Σε δηλώσεις το μεσημέρι, η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την οικονομία της χώρα μας η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα

παίζουν για ακόμα μια φορά κορόνα γράμματα το μέλλον του τόπου μας, παγιδευμένοι στις κομματικές τους ιδεοληψίες και στις εσωτερικές τους αντινομίες.

”Παλινδρομήσεις, εσωτερικές διαφωνίες, αυτοϋποσκάψεις και αυτοϋπονομεύσεις χαρακτηρίζουν την κυβερνητική πολιτική τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έλεος πλέον. Έχουμε κουραστεί από αυτές τις συμπεριφορές που τελικά βλάπτουν την οικονομία”.

Υπάρχει, συνέχισε, αναβολή στο θέμα της ΑΤΑ, αναβολή σε μια σειρά από ζητήματα όπως τα μέτρα ανάπτυξης, σταμάτησε ο διάλογος μεταξύ Κυβέρνησης και κομμάτων για την ανάπτυξη και τα επιδόματα και τη δημοσιονομική περισυλλογή και για ακόμη μια φορά θα φθάσουν τα μέτρα στη Βουλή για ψήφιση χωρίς να δοθεί ο χρόνος για μελέτη. Η Βουλή, πρόσθεσε, θα βρεθεί πάλι μπροστά σε εκβιαστικά διλήμματα για να αποφασίσει σε ελάχιστο χρόνο.

Οι Οικολόγοι, ανέφερε η κ. Χρυσοστόμου, έχουν καταθέσει πολλές φορές προτάσεις πράσινης ανάπτυξης που θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας και θα κινήσει την αγορά. Η ΕΕ, σημείωσε, έχει ήδη υιοθετήσει αυτή την πολιτική με πολύ καλά αποτελέσματα. Σήμερα, είπε, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων διαβεβαίωσε ότι η στροφή στην Πράσινη Ανάπτυξη θα δημιουργήσει αμέσως 2.000 θέσεις εργασίας στην Κύπρο. ”Υπάρχει η καλή θέληση για συνεργασία όμως η Κυβέρνηση δυστυχώς ακολουθεί για ακόμα μια φορά τη γνωστή τακτική που μας οδήγησε στη δυσμενή κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα”.

Αναμένουν, κατέληξε, από τους κυβερνώντες να δείξουν περισσότερη σοβαρότητα στο όλο θέμα και να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. ”Το μικρό μέγεθος της χώρας μας, επιτρέπει με κατάλληλους χειρισμούς να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αραγε την έχουν;”, διερωτήθηκε η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα