Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ στην Άγκυρα

15:54 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συμβολική επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Σκοπίων Νίκολα Ποπόσκι, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο (20-21 Μαϊου).

Ο Ποπόσκι το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιοτσέκ, ο οποίος δήλωσε πως η χώρα του στηρίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Σημειώνεται ότι ο

Τσιτσέκ μεθαύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί τα Σκόπια.

Κατά τη συνάντηση, ο Ποπόσκι είπε πως η Τουρκία και τα Σκόπια “κάνουν ό,τι μπορούν για τη σταθερότητα στην περιοχή» και τόνισε: “Καταβάλλουμε προσπάθειες για να συνεχιστεί η θετική ατμόσφαιρα στα Βαλκάνια και υπό την έννοια αυτή, είναι μεγάλος ο ρόλος της Τουρκίας που είναι η πιο ισχυρή και μεγάλη χώρα της περιοχής».

Ο Σκοπιανός υπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούογλου, καθώς επίσης και με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Σε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών αναφέρεται ότι “η επίσκεψη έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς πραγματοποιείται τις παραμονές της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ” και τονίζεται ότι “η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα που άνοιξε πρεσβεία στα Σκόπια, αναγνωρίζοντας τη Μακεδονία με το συνταγματικό της τίτλο και την εθνική της ταυτότητα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα