Αρχισε η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα

15:34 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άρχισε, πριν από λίγο, στο Προεδρικό Μέγαρο, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια σε μια ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμάρας, της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων,

Πάνος Καμμένος, και ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στη σύσκεψη δεν συμμετέχει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που διευκρίνισε ότι έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της και είναι αρνητική απέναντι στο ενδεχόμενο συμμετοχής ή στήριξης της οποιασδήποτε κυβέρνησης, ενώ δεν κλήθηκε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Καμμένος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με έγγραφο που η Προεδρία της Δημοκρατίας δημοσιοποίηση και διένειμε στους πολιτικούς αρχηγούς, υποστηρίζοντας ότι αναφέρεται στους όρους που θέτουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για να στηρίξουν μια κυβέρνηση αλλά και σε ένα εναλλακτικό πλάνο, με βάση το οποίο θα μπορούσαν να στηρίξουν δια της ανοχής μια «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης» σε περίπτωση που η χώρα αντιμετωπίζει άμεσο και υπαρκτό εθνικό κίνδυνο, αναφέροντας ως παραδείγματα την άμεση και άτακτη χρεοκοπία, τα εθνικά ζητήματα, την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι το τμήμα των σεναρίων και των εναλλακτικών σχεδίων ουδέποτε κατατέθηκε από τον ίδιο, ότι τα σημεία που παρουσιάζονται ως όροι είναι εκείνα που κατά τη γνώμη των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα έπρεπε να είναι προτεραιότητες της οποιασδήποτε κυβέρνησης σχηματιστεί και εξέφρασε την άποψη ότι με προβοκάτσιες δεν γίνονται κυβερνήσεις εθνικής ενότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα