Τουρισμός: Αύξηση κρατήσεων από Ρωσία και τουρίστες από την Ουκρανία

15:13 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την αύξηση στις κρατήσεις τουριστών από τη Ρωσία που μπορεί να καλύψει τις μειώσεις από τις ευρωπαϊκές χώρες, αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Βικτώρ Μαντοβάνης μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση εντατικοποιεί τις ενέργειες για προσέλκυση τουριστών από την Ουκρανία, η οποία αποτελεί

μια νέα και πολύ υποσχόμενη αγορά.

Ο κ. Συλικιώτης και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου είχαν σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορίου, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον εισερχόμενο τουρισμό.

«Ενημέρωσα για τις συζητήσεις, τις σκέψεις, τα μέτρα που έχουμε πάρει το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυρίως πρώτα απ’ όλα για να αντιμετωπίσουμε εκείνο που έχει να κάνει με την εποχικότητα και την ανταγωνιστικότητα», δήλωσε ο κ. Συλικιώτης μετά τη συνάντηση.

Όπως σημείωσε, «ο τουρισμός είναι ένας τομέας που χρειάζεται να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, πρώτα για να αντιμετωπίζουμε προβλήματα που προκύπτουν, να εισάγουμε νέα μέτρα γιατί ζούμε και λειτουργούμε σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ιδιαίτερα με ανάλογους προορισμούς στη Μεσόγειο».

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ACTA για ενέργειες που γίνονται και μέτρα που λαμβάνονται και αφορούν νέες αεροπορικές συνδέσεις και νέες αγορές, θέματα θεωρήσεων διαβατηρίων και την απλοποίηση των διαδικασιών από νέους προορισμούς, τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, καθώς και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της εποχικότητας. Εκανε λόγο για προσπάθεια προσέλκυσης πτήσεων από τη ρωσική αγορά, ενώ σημείωσε ότι συζητήθηκε τα θέματα που προκύπτουν με τα κατεχόμενα.

«Ενημέρωσα για τη σύσκεψη που έγινε υπό την Προεδρία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων και τα μέτρα που παίρνουμε για διάφορες εταιρείες, οι ιστοσελίδες των οποίων αναγράφουν ξενοδοχεία στα κατεχόμενα που είναι παράνομα», είπε και σημείωσε πως ήδη λαμβάνονται μέτρα και γίνονται προσπάθειες, οι οποίες έχουν φέρει αποτέλεσμα, σε διάφορες χώρες.

Αυτό που ζήτησε ο Υπουργός από το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων είναι να υπάρχει στενή και συνεχής συνεργασία και παρακολούθηση των ζητημάτων «ώστε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε έγκαιρα και αποφασιστικά ώστε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις παράνομες ενέργειες».

Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε στη συνέχεια πως αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να ολοκληρώσει ο ΚΟΤ τη στρατηγική για τον τουρισμό, και να υπάρξει παρακολούθηση και συνέπεια στην υλοποίηση αυτού του πενταετούς σχεδιασμού. Βεβαίως, πρόσθεσε, «να δούμε πώς θα γίνει πιο αποτελεσματικός ο ΚΟΤ στην αποστολή του, κάτι που περιλαμβάνει τη λειτουργία των γραφείων του Οργανισμού, τις διαφημιστικές εκστρατείες και άλλα ζητήματα που αφορούν την προσέλκυση τουριστών».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων χαρακτήρισε πάρα πολύ εποικοδομητική τη συνάντηση. «Ανταλλάξαμε απόψεις, επισημάναμε ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα μέλη μας όσο και ο τουρισ

Keywords
Τυχαία Θέματα