Ο ΟΤΕ πωλεί την Hellas Sat σε Άραβες έναντι 208 εκ ευρώ

22:10 7/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στη σύναψη συμφωνίας προέβη σήμερα ο ΟΤΕ για πώληση του συνόλου του μεριδίου που κατέχει στην εταιρεία Hellas Sat (99.05%), που διαχειρίζεται τον δορυφόρο HellasSat2, έναντι 208 εκατομμυρίων ευρώ.

Αγοραστής είναι η αραβικών συμφερόντων εταιρεία ArabSat, κύριος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική

και μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, έκανε λόγο για μια καλή συμφωνία, τονίζοντας ότι το Ελληνικό και Κυπριακό Δημόσιο θα αποκτήσουν έναν αξιόπιστο επενδυτή, που έχει τους πόρους για να προβεί στις απαραίτητες επενδύσεις.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Πετύχαμε μια σημαντική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς και πλέον συμφέροντες όρους και επιπλέον αξία για όλους τους εταίρους. Το Ελληνικό και Κυπριακό Δημόσιο θα αποκτήσουν έναν αξιόπιστο επενδυτή που έχει τους πόρους για να προβεί στις απαραίτητες επενδύσεις. Έτσι διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρουστο διάστημα και ο χαρακτήρας τους ως διαστημικές χώρες (Space-faring nations). Η Hellas Sat πωλείται σε μια κορυφαία εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές και με πρόδηλο ενδιαφέρον να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ΟΤΕ από-επενδύει από την Hellas Sat αποκομίζοντας ικανοποιητικό τίμημα, γεγονός που του επιτρέπει να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητές του».

Keywords
Τυχαία Θέματα