Ο Α. Νεοφύτου σε διεθνή Διάσκεψη στο Αζερμπαιζάν

17:32 23/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην 11η Ετήσια Διάσκεψη του Κοινοβουλευτικού Δικτύου για την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Μπακού του Αζερμπαϊζάν, συμμετέχει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με

επίσημη ανακοίνωση, στη Διάσκεψη πέραν των 200 βουλευτών από όλες τις ηπείρους συζητούν θέματα τα οποία σχετίζονται με την αειφόρο ανάπτυξη και τις μακροοικονομικές προτεραιότητες στην προώθησή τους.

Οι σχετικές ενότητες της Διάσκεψης επικεντρώνονται σε θέματα που άπτονται της διασφάλισης κοινωνικής προστασίας για τους πολίτες, της διαφάνειας στην εξορυκτική βιομηχανία και στο ρόλο των βουλευτών στη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. Εξετάζονται επίσης θέματα που αφορούν τον τερματισμό της φτώχειας, πέρα από τους Στόχους της Χιλιετίας που έχει θέσει ο ΟΗΕ, το φαινόμενο των ευάλωτων κρατών, τις κλιματικές αλλαγές και την έξοδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Στα πλαίσια της Διάσκεψης πραγματοποιείται επίσης Γενική Συνέλευση του εν λόγω Κοινοβουλευτικού Δικτύου καθώς και εκλογές για το νέο Συμβούλιό του.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα