ΚΟΕΑΣ: Παραμένει πρόεδρος ο Αντώνης Δράκος

14:34 15/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις επιτυχίες πού είχαν οι αθλητές και αθλήτριες της Κύπρου τόνισε χθες με ιδιαίτερη έμφαση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, Αντώνης Δράκος, στον απολογισμό του για το 2013, στη Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ, όπου Πρόεδρος επανεξελέγη άνευ ανθυποψηφίου ο κ. Αντώνης Δράκος και στη θέση του Αιρετού Μέλους ο Κρίτων Γεωργιάδης για την επόμενη διετία (2014-2015).

Αυτοί οι αθλητές και αυτές οι αθλήτριες έχουν προβάλει την Κύπρο

Παγκόσμια και στην Ευρώπη, κατ` αρχή με τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, με τους Μεσογειακούς, τους Αγώνες Νέων Ευρώπης και την Παγκόσμια Γυμνασιάδα, όπως ανέφερε ο κ. Δράκος με ομιλία του στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ που ήταν και εκλογική και η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο πρωί, στην αίθουσα συνεδριών του ΓΣΠ.

Στη γενική συνέλευση έγιναν οι απολογισμοί του Πρόεδρου Δράκου, του Ταμία Κωστάκη Μιτσίδη και του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής Αντώνη Γεωργαλλίδη.

“Οι αθλητές και αθλήτριες σημείωσαν σημαντικές νίκες και ύψωσαν την κυπριακή σημαία στον πιο υψηλό ιστό και ταυτόχρονα ανέβησαν στο πιο υψηλό σκαλοπάτι του βάθρου, με το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό”, είπε ο κ. Δράκος, αναφερόμενος στην Ελένη Αρτυματά στα 200 μέτρα και τη Νεκταρία Παναγή στο μήκος στους Μεσογειακούς Αγώνες, καθώς αι τη Σκεύη Ανδρέου στα 100 μέτρα, στους Αγώνες Νέων Ευρώπης και στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα.

Το μοντέλο, είπε, το οποίο λειτουργήσαμε μέχρι σήμερα είναι εδώ και ξέρουμε πως, αν το συνεχίσουμε και ενισχύσουμε, θα φέρει σίγουρα την άνοδο και θα αυξήσει τις επιτυχίες. Πώς όμως, χωρίς οικονομικά μέσα, όταν ο προϋπολογισμός μας μειώθηκε από τον ΚΟΑ κατά 15% από τον ήδη μειωμένο του 2013;”

“Αν δεν τοποθετηθούν σωστά οι προτεραιότητες, θα καταρρεύσει ό,τι οικοδομήθηκε μέχρι σήμερα”, είπε ο κ. Δράκος.

Ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής, Αντώνης Γεωργαλλίδης, στην αρχή του απολογισμού του έκαμε ιδιαίτερη αναφορά στις διακρίσεις που είχαν οι αθλητές και αθλήτριες στους Μεσογειακούς Αγώνες, την Παγκόσμια Γυμνασιάδα και τους Αγώνες Νέων Ευρώπης.

Ακολούθως ο κ. Γεωργαλλίδης αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό αθλητισμό μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΥΑΑ, καθώς και στον επιμορφωτικό τομέα με το σεμινάριο προπονητικής που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία και το παρακολούθησαν 20 νεαροί προπονητές.

Είπε, επίσης, ότι δεν θα πρέπει να γίνει περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού από τον ΚΟΑ, διότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ό,τι καταφέραμε να επιτύχουμε την τελευταία πενταετία θα καταστραφεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα