Μας έμειναν και η πώληση χρυσού και το κούρεμα καταθέσεων λέει το ΑΚΕΛ

12:48 15/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δυστυχώς στο τέλος της ημέρας μας έμειναν και η πώληση χρυσού και το κούρεμα καταθέσεων ανέφερε σήμερα ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου σχολιάζοντας το θέμα που αφορά το ενδεχόμενο πώλησης αποθεμάτων χρυσού από την ΚΤ.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ ο κ. Ευαγόρου

ανέφερε ότι το θέμα της πώλησης των αποθεμάτων χρυσού της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία διαχειρίζεται η Κεντρική Τράπεζα είναι ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε στο παρελθόν και απασχόλησε την κυπριακή κοινωνία.

Ο κ. Ευαγόρου δήλωσε πως δυστυχώς πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση η οποία αποτυπώνεται στο «Μνημόνιο Αναστασιάδη – Eurogroup» όπου και γίνεται αναφορά για καταναγκαστική πώληση και είσπραξη 400 εκ. ευρώ για αποπληρωμή του δανείου.

Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι δεν γίνεται ωστόσο ξεκάθαρο ποιες ποσότητες έχει αναλάβει υποχρέωση η Κυβέρνηση να πωληθούν ούτε και σε ποιες τιμές. «Κρίνοντας όμως από τις σημερινές τιμές είναι σαφώς χαμηλότερες απ’ ό,τι στο παρελθόν» συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε προτείνει μια σειρά από μέτρα στην Τρόικα σε μια προσπάθεια ν’ αποφευχθεί το κούρεμα, μεταξύ των οποίων και η πώληση του χρυσού, για να προσθέσει ότι «δυστυχώς στο τέλος της ημέρας μας έμειναν και η πώληση του χρυσού αλλά και το κούρεμα των καταθέσεων».

Υπενθύμισε τέλος τον «πόλεμο ενάντια στην προηγούμενη Κυβέρνηση» αλλά και τις έντονες τότε αντιδράσεις διαφόρων πολιτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα του σημερινού Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος, όπως είπε, «σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος».

Keywords
Τυχαία Θέματα