Οικολόγοι:Διαφωνούμε στο ξεπούλημα του χρυσού της Κύπρου

13:35 15/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δηλώσεις κ.Ελένης Χρυσοστόμου, Εκπροσώπου Τύπου

Μας κάνει εντύπωση πως η σημερινή Κυβέρνηση μιλά για ξεπούλημα των αποθεμάτων χρυσού της χώρας μας όταν πριν σχεδόν ένα χρόνο ως αντιπολίτευση, έσχιζε τα ιμάτια της ακόμα και στη σκέψη τέτοιου ενδεχόμενου.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει την αντίθεση του στην πώληση χρυσού. Ο χρυσός της χώρας μας δεν είναι ούτε προς πώληση, ούτε προς ξεπούλημα. Υπάρχουν περιθώρια περικοπών δαπανών όπως π.χ τα πλουσιοπάροχα επιδόματα και οι λιμουζίνες

κάποιων εκλεκτών ώστε να εξοικονομηθούν οι πόροι που χρειάζονται.

Προβάλλεται ότι πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση και αυτό βαραίνει την πρώην Κυβέρνηση, η οποία συμφώνησε τους όρους του μνημονίου, αλλά και τη νυν που το υπόγραψε.

Ο Υπουργός Οικονομικών έχει υποχρέωση προς τους Κύπριους πολίτες αλλά και τις μελλοντικές γενεές να φροντίσει ώστε το ξεπούλημα να μην συνεχιστεί. Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει συνέπεια και συνέχεια στις θέσεις της. Αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεσμεύτηκε, αυτό δεν την υποχρεώνει να μην καταβάλει προσπάθεια απεγκλωβισμού. Εξάλλου, αυτό ακριβώς υποσχέθηκε προεκλογικά ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Καλούμε τη Κυβέρνηση αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής τράπεζας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μην προχωρήσουν σε ξεπούλημα της περιουσίας του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα